• 1
    ne zaman başlamıştır, kim başlatmıştır bilmem de, başlama tarihi 2008 şampiyonluğu öncesi lincoln'ün gelişidir. taraftarın hagi sonrası bir maestro açlığı duyması, lincoln'ün havalimanında karşılanması, kewell, elano, joao alves derken taraftarın yabancılara olan ilgisi, sonra bizim oğlanlar ayhan, sabri, arda, mustafa sarp gibi okey arkadaşlarının içten içe gıcık olmaları, akabinde selçuk inan önderliğinde yeni yerli yapılanması ile sneijder ve drogba'ya duyulan öfke ve her fırsatta melo'ya çakmaya çalışan engin baytar gibi yerli oyuncular.

    2008'de kalli'yi gönderip vatan, millet, sakarya nidalarıyla 6 da 6 yapan yerli ağırlıklı kadrodakiler, nonda dışında diğer yabancılardan pek haz etmediler. volkan dallamos muhteşem ispanyolcasını kullanarak lincoln'ü anasına sövdüğünü öne sürüp pataklarken yanına bile gitmeyenler, yerde yatan emre'nin sırtına basan lugano için meydan savaşı çıkardılar. arda turan'a çelme takan cristian'a kadıköy'de dayılık yaptılar.

    şimdi hedef sneijder. adam 2013-2014 sezonunda takımını tek başına ikinciliğe taşımış, juventus'a herhangi bir yerli oyuncunun atamayacağı zorlukta bir gol atarak takımını üst tura taşımış, attığı golle yıllar sonra türkiye kupası kazandırmış bir oyuncu. adamın gol attığı hiç bir maçı kaybetmemişiz, hala "hollanda'da farklı, türkiye'de farklı oynuyor" diyor yeni güdümlü teknik direktörümüz. insanda biraz zeka olsa sneijderi o performansa itenlerin yanında oynayan oyuncular olduğunu bilir. birinde umut'a, burak'a pas atıyorsun, adam topu stop etme ile ilgili bir altyapı eğitimi almadığı için pas heba oluyor, diğerinde huntelaar'a van persie'ye pas atıyorsun, adamlar topu stop ederken pozizyona göre topu da önüne alıyor. sneijder topu almadan atacağı adamı düşünüyor, topu atacağı adam ise snijder'e top gelirken kaçacağı yere hareket ediyor. sonra çıkıp hamza efendi sneijder 3-5 kat fazla para alıyor kem küm diyor. selçuk inan ve burak yılmaz'ın oğuzhan özyakup ve olcay şahan'ın 3 katı para kazandığından bahsetmiyor.

    hal böyle olunca ne yabancıda oynayacak heves kalıyor, ne de yerlide bahane bitiyor. işin daha kötü yanı ise ibne basın hep yerlilerin safında. çünkü aradaki farkın onlarda farkında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın