• 168
    toplamı 10 yapan 3-4 tane sayıyı arka arkaya dizerek futbol konuşulmasına anlam veremiyorum. 4-4-2 ye de bu sebeple anlam veremiyorum. şimdi real madrid kaç kaç oynuyor? bir düşüneyim, hücum hattında ronaldo, benzema, bale, james rodriguez, isco, hatta kroos ve modric var. marcelo da sürekli rakip yarı alanda. carvajal'ı da sürekli ileride görüyoruz. ramos'un çektiği kadar şut çeken ne orta saha elemanımız var ne de forvetimiz. an itibariyle real madrid ve galatasaray'ı kıyaslamak tabii ki çok büyük haksızlık olur.

    4-4-2'nin tarifi; 4lü klasik savunma, ikisi göbekte ikisi kanatlarda olmak üzere 4 ortasaha, 2 tane de birbirini tamamlayan forvet. forvetlerden biri diğerine koşu alanı yaratacak ya da kanatlara veya geriye gelerek ona pozisyon hazırlayacak falan.

    burak ve umut'un yapabilecekleri, selçuk'un formsuzluğu falan bu konulara girmeyeceğim. teknik-taktik bir şeyler de yazmaya çalışmayacağım. söylemek istediğim bir şey var; sayılara takılıp kalmamak lazım. sahaya 4-4-2 çıkarsın, bekini ileri gönderir 3-5-2 olursun ya da forvetini kanada çekip 4-6-1 olursun... toplamı 10 yapan o sayıları bir şekilde bir araya getirirsin. fakat bu 10 futbolcuya ne yapması gerektiğini anlatmazsan/anlatamazsan ya da onlar anlatılanları yapamazsa ellerin bomboş yüreğinde bir sızı.

    futbol sahasının belli bir yüzölçümü var ve futbolcuların bu toplam alan üzerinde kendilerine düşen alanlarda doğru işler yapması gerekiyor. lütfen artık 4-4-2 veya 4-3-3 gibi kalıplara takılmayalım. benim favori dizilişim 10. en temizi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın