• 167
    galatatasaray 4-4-2 oynadigi macta bile 4-4-2 oynadigini anlayamayan kisilerin galatasaray sadece 4-4-2 oynar diye savundugu dizilis.

    sneijder'i 4-4-2 oynayamaz demek istese futbol cahilligi; ya ajax zamanini bilmiyordur, ya da 4'lu orta saha kurgusundan merkez oyuncularin savunma prensiplerini. her sekilde futbolu bilmiyordur.

    4'lu orta saha mantigi hizli cizgi oyuncularin olmadiginda kullanilir. sag ve soldaki oyuncular da merkez orijinlidir. iceriye daralarak cekilirler. sneijder'in fizigi suat kaya'dan cok daha guclu ve suat kaya gibi defans onunde konumlandirdiginizda takimi en az onun kadar hizlandirip alan kapatarak oynayabilir.

    alismissiniz anadolu kuluplerinde futbol fakiri kasaplari defans onunde gormeye, sneijder oynayamaz geliyor. tam tersi o futbol kasaplari buyuk takimda oynayamaz. buyuk kulupler capa kullanmaz, oyun kurucu kullanir.

    eger 4-4-2 oynayacaksa galatasaray elindeki kadro ile oynayabilecegi en iyi stratejide merkezde sneijder olmak zorunda. ondan daha hizli top yapabilen, ondan daha iyi alan kapatan, ondan daha iyi golge savunmasi yapan bir oyuncumuz yok. manchester united'ta olsaydi sneijder su an merkez orta saha oynuyordu.
    manchester diyince acclaim geldi, scholes 1.90 boyunda defansif bir oyuncuydu dimi? pirlo da oyle. scholes sneijder'den daha celimsiz bir adamdi, manchester tarihinin en iyi pasor oyuncusudur. pirlo'yu anlatmama gerek var mi?

    siz acik acik futboldan anlamiyorum, bana dayatilanlari sindirip burada laf kalabaligi yapiyorum diyin daha ciddiye alalim. yoksa sneijder yuzunden 4-4-2 oynayamiyoruz, hamza geldi keser sneijder'i 4-4-2 oynar sampiyon oluruz demek cahillik. elinde sneijder gibi merkez oyuncusu varsa gerekirse bu adami libero oynatirsin. nerede ihtiyacin varsa orada. santrafordan kaleci onune kadar ortadan bir cizgi cekilse, o cizgi uzerinde her nereye koyarsan koy, sneijder'den daha iyi oynayabilecek tek bir oyuncun bile yok. sneijder bozuyor dimi sistemi?

    futbol oynamayan seref yoksunlari futbol oynasa su an acik ara liderdik. ha hamza geldi oynamaya baslarlarsa allah onlarin belasini versin. servet'ten bir farklari yokmus demek ki.

    sunu bir acikliga kavusturalim, sizin derdiniz her sekilde galatasaray basarili olsun, hatta elindeki buyuk degerlerini de kullanarak en ust seviyeye ciksin degil. sizin derdiniz sizin istediginiz kisilerle galatasaray basarili olacaksa olsun, buyuk degerleri yemisim, kendi coplugumuzde otelim, bir ust seviyeyi kim takar. yoksa sneijder'i dislamaya calismak akil isi degil.

    not: kulubun maddi durumu ortada. parasal anlamda bir kuculme icin su gun sneijder gonderilse sesimi cikartmam o ayri. hatta muslera, chedjou, melo sneijder ayni anda gonderilse bile sorun degil. onemli olan gelecegi kurtarmak. ama siz gelecegi dusunmeyip gunu kurtarmaya baktikca galatasaray albayrak gibilerin pahali hobisi olmaya devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın