• 124
    rakip takım taraftarları dalga geçer mi diye düşünmeden gs store'larda takıma destek kartları çıkaralım. 5-10-20-50-100 tl gibi seçenekler olsun. 25 - 30 milyon taraftar var, boş konuşmayla olmuyor, herkes maddi gücüne göre destek olmaya çalışsın. ortalama bir hesapla 10 milyon kişi 20 tl'lik kartlardan alsa 200 milyon tl eder. tabii bu kartların iyi satış yapması için yönetimden gereksiz harcamaları kesmesi (oynamayan oyuncuların veya oynayanların saçma sapan yüksek maaşları, abuk subuk transferlerin yapılmaması gibi) ve parayı en uygun şekilde değerlendirmesi (parası yatmayan oyuncuların serbest kalmaması, para yok diye prandelli, burak gibilerine muhtaç bırakılmamamız gibi) konusunda garanti almak da şart.

    ikinci olarak da uzun vadeli sözleşme imzalayabileceğimiz bir sponsor bulmalıyız. bunun bol sıfırlı bir meblağ karşılığı olması da güçlü, planlı, vizyonlu bir yönetime ve daha stabil, gelecek vadeden bir kulüp görünümünde olmamıza bağlı tabii ki. önümüzdeki sene formaların önünü yine 3-5 kuruşa doldurmayalım yani.

    bakın feda zamanı dalga geçilen beşiktaş'a. adamlar vodafone'la mis gibi sözleşme imzaladılar, en son çıkardıkları kampanyada mesela, telefon faturalarına ek olarak takıma aylık olarak destek olabilecekleri miktarı seçebiliyorlar, yaratıcı olmak şart.

    detaya girmeden bahsedecek olursak; passolig zımbırtısının kalkması, takımın yeniden taraftarı heyecanlandıracak hale getirilmesi, hatta yabancı sınırının rahatlatılması* gibi faktörler de taraftarı tribünlere çekip kasamızı doldurmamıza yarayacaktır. bu konularda lobi çalışması yapılmalı yönetim tarafından.

    düşününce çok daha yaratıcı fikirler çıkacaktır tabii ama bunlar da ilk akla gelen, değerlendirilmesinde fayda olan önerilerden bana göre.
App Store'dan indirin Google Play'den alın