• 29
    kendisine gösterilen tepki sonrası sahayı terk etmesi olayıdır.
    küfür etmenin doğru bir tepki olmadığını kabul ederek başlamak lazım ilk önce. bir milli müsabakada milli futbolcuya bu tip bir yaklaşımda bulunulması ülke futbolu açısından çok kötü. bu kısmı tamam.
    ancak bu kaleciye gösterilen tepkinin sadece tek bir takım taraftarı tarafından yapılmadığını düşünürsek olay boyut değiştirir. kendisine yapılan tepkilerin görüntülerinde bursaspor atkısı ve forması giymiş bir kişi de göze çarpıyor. daha önceki maçlarda beşiktaş tribünleride aynı tepkiyi göstermişlerdi. galatasaray taraftarı ile olan ilişkileri de malum. hal böyle iken bu olayı bir de bu kaleci için ele almak lazım.
    yaptığı tüm hareketler ile çıktığı spor müsabakalarında kötülüğün, çirkinliğin sembolü olmuş bu şahıs artık futbol seyircisi için tahammül edilemez bir noktaya gelmiştir. yani her insan ektiğini biçer.
    taraflı tarafsız herkesin tepki göstermeye başladığı bu şahıs için yapılan savunmalar çok boş ve anlamsız kalıyor. türk spor basınının da bu anlamda oturup bir düşünmesi gerekiyor.
    bu tip futbolcular yüzünden milli takım hepimizin takımı olma özelliğini kaybediyor. çünkü muhafazakar bir şekilde bu şahsı destekleyenler hariç kimse onu milli forma ile görmek istemiyor. ben de şahsım adına böyle bir futbolcunun oynadığı milli takımı desteklemeyi içime, kalbime sığdıramıyorum. bu milli takımın herkesi kucaklaması gereken, milleti birleştirmesi gereken futbolculardan oluşması gerekiyor. bu durum böyle devam ederse milli takım daha çok kan kaybeder. çıkıp birlik beraberlik mesajı verirken bunun zeminini doğru planlamak lazım.
    bu şahıs ile kendimi bir ve beraber hissedemiyorum çünkü. aynı şekilde bu tip bir kaç futbolcu daha var.
    şimdi bir daha konuşalım. herkesin somut delillere dayanarak aynı tepkiyi gösterdiği bir insan ne kadar haklı olabilir?

    edit: küfür olayına karışan şahıs bursaspor forması değil, yeni amasyaspor forması giyiyormuş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın