resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 9697
    (bkz: fatih terim/#1596825) sadece bilgi duzeltmesi.

    yanlis mi biliyorum diye tekrar kontrol ettim, dogru biliyormusum. buyurun buradan bakin:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Football_at_the_1993_Mediterranean_Games_–_Men's_team_squads

    gordugunuz gibi laurent blanc bu kadroda zaten olamazdi yasi 28 adamin olimpik takimda ne isi vardi. dugarry zaten yoktu ama asil mesele guya "altin jenerasyon" denilenlerden sadece zidane ve thuram'in kadroda olmasi. asil altin jenerasyon icin tarih araligi bile uymuyor. buyurun asil 98 kazanan kadro:

    http://en.wikipedia.org/...IFA_World_Cup_squads

    fransa'nin altin jenerasyonu 68-69 jenerasyonudur. o jenerasyondan bir tek kisi bile 93 olimpik takiminda degildir. 2000'den sonra milli takimdan bu kisilerin sayisi azalinda fransa bir daha basari da elde edememistir.
    hepsi hall of fame olacak yetenege sahip "altin jenerasyon" deschamps, djorkaef, lizarazzu, desailly, leboeuf gibi adamlarin olusturdugu iskeletle meydana gelir bunlarin 2-3 yil buyugu ve yine 93 akdeniz oyunlarinda olmayan cantona, ginola, lama gibi adamlari da katarsaniz ne demek istedigim daha bir anlasilir.

    sadece bilgi hatasini duzeltmek icin yazdim. biraz da tartismaya acik bir konuyu belirtmem gerekir, 93 akdeniz takimin olusmasinda sepp piontek'in katkisinin cok buyuk oldugundan bahseder herkes. o genclerin milli olmasinda diretenin o oldugu. ne kadar dogrudur ispat edebilecegim bir sey degil.

    terim'e gelince baska takimlardaki basarisizligi beni ilgilendirmiyor. bize su an yapabilecegi en buyuk iyilik oyuncularimiz sakatliktan tam cikmamisken milli takima cagirmamasi olacak teknik direktor. aslinda kimseyi almasa keske bizim takimdan, bosuna moralleri bozuluyor cocuklarin kotu oynadikca. zaten bizim takim yeterince kotu maclar cikartiyor daha fazlasina gerek yok.

    edit: serge blanc who? altin jenerasyon o kadar altin ki kupa kaldirirken sadece 3 kisi takim kadrosunda 2'si ilk 11 baslayabiliyor. diger taraftan takimin cekirdegi olan adamlar milli takimi yavas yavas birakinca bir daha kupa yuzu goremiyor.

    "altin suyuna batirilmis jenerasyon"
App Store'dan indirin Google Play'den alın