• 11104
    belirgin bir teknik adam arayışı içerisinde sanıyorum an itibarıyla galatasaray'ın yeni yönetimi kendisine.

    piyasada adı dolaşan isimler lucescu, tuchel, ersun yanal.

    lucescu'dan başlayalım. tabi ki hayır denecek bir isim değil kendisi. pek sevmesem de... ancak kısa sürede kuracağı defans ve taktiksel bilgi birikimi ile bir şekilde kazandıracağı maçlar ile dokunuşu hissedilene kadar takımı şampiyonluk yarışı içerisinde tutabilir. yani ipi göğüslemesi muhtemel teknik adamlardan. ancak senelerdir yüksek bütçelerle çalışmaya alışmış bir lucescu'nun kaderin bir cilvesi tekrardan sıkıntılı bir galatasaray'a geleceğini hiç sanmam. takımın başına gelmesi için önemli transfer vaadleri gereklidir bana göre.

    tuchel ise galatasaray'a gelmez. 7 ay görevde kalacağını açıklamış bir yönetim var evvela başta. sonra bozuk mali yapı, sabırsız taraftar... bir de adam tükenmişlik sendromu yaşamıştı en son. kariyeri için alabileceği en büyük risk olur türkiye. sanıyorum kötü giden her alman takımının başına geçme ihtimali var bu adamın. belki dordmund'u klopp'tan devralması bile mümkünken sadece adı geçer. ayrıca mevcut durumda gelmesini şahsen ben de istemiyorum. tanımadığı ve aklının almayacağı bir futbol kültürü var burada. almanya'da yaşadım ve almanları da bilirim. sezon ortasında türkiye'ye gelirse sudan çıkmış balığa döner. eğer şu an 15/16 sezonu başında olsaydık, yeni ve güçlü bir yönetimimiz olsaydı, yabancı sınırı kalkmış olsaydı, mali verilerde bir takım iyileştirmeler yapılsaydı işte o zaman tuchel gelsin isterdim.

    ersun yanal. bu adamın galatasaray ile ilgili geçmişini bilmiyorum. aklımda kayda değer, başımıza geçmesini engelleyecek bir vukuatı yok. ancak pek kindar biri olmadığımdan unuturum böyle şeyleri. önemli bir kusuru bulunmuyorsa eğer en ciddiye aldığım adaydır. bir defa sow'u geçen 13/14 sezonunda koşmuyor diye kesip maç başına 11-12 kilometre koşar hale getirmişti. benim gözümde büyük artı. fenerbahçe'yi, çevirdiği oyunları ve türk futbolunu tanıyor. bu da büyük artı. galatasaray'ı tanıyor, büyük artı. aziz yıldırım ile görülecek bir hesabı var. büyük artı. takımları genelde beklenen başarıyı yakalamış büyük artı.

    bir de benim önerim var. yine eğer galatasaray geçmişi temizse ertuğrul sağlam ersun yanal'ın sahip olduğu hemen her artıya sahiptir. ayrıca bursaspor şampiyonluğu da bana göre türk futbolunun mucizelerindendir. üzerinde durmakta fayda var diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın