• 553
    adalet saglanmadikça huzura ermeyecektir. ne zaman $ikeciler cezalarini çekecek, irkçilar bedellerini ödeyecek, 5+3 gibi saçmaliklar futbola faydali halde düzenlenecek, küfür asgariye inecek, nerede ise hiç olmayacak, i$te o zaman istanbul kulüpleri birbirilerine deplasmanlara gidecek ve türk futbolu yeniden in$a edilecek. 35 milyon taraftarim var demek ile olmuyor. 35 milyon taraftarina önce iyi örnek olacaksin.

    böylelikle düzelecek demiyorum. bunlar henüz temeli olacak. bunun üstüne anaokulundan ba$latilmak üzere spor ahlaki dersi verilecek. spor ahlakı ilkokul, lise, üniversite derken buradan i$ ortamlarina, sosyal alanlara ta$inacak. spor ve ahlak kavramlari iyice peki$tirilecek.

    insanlar ba$ariya giden yolda her $ey mübahtir zihniyetinden uzakla$tirilacak. yenilen pehlivan güre$e doymayacak, rakibini fairplay çerçevesinde alt etmek için daha çok çali$acak, bunun için ya$ayacak. ön planda para degil ba$ari olacak ve ba$aridan önce de dostluk ve fairplay gelecek.

    bu $artlar saglandiginda artik insanlar sadece kilo vermek için spor yapmayacak. spor ya$amin bir parçasi olacak. spor insanlari birle$tiren, birbiri ile kayna$tiran bir araç olacak.

    belki bizler göremeyecegiz ama bizden sonra gelecek nesiller bileginin hakki ile, $ikesiz, bele$ penaltilar olmaksizin ligin bitimine 4 hafta kala $ampiyon olmu$ takimi son maçta ezeli rakibinin kar$isina çikarken alki$layacak ve $ampiyonlugunu tebrik edecek ve bunu kimse kaniksamayacak, yadirgamayacak, zira insanlarin spor ahlaki geli$mi$ olacak. ner ne kadar takimini sevse de, hak ettigi için ezeli rakibini cani gönülden alki$layip, tebrik edebilecek.

    yoksa bu kafa ile biraz zor arkada$im.

    olmaz olsun! ne futbol olsun, ne futbol oynansin, ne de seyredilsin, allah hepsinin belasini versin!

    kur'an-i kerim, en sevdiklerinizden feda etmedikçe, bir iyilige ula$amazsiniz, der.

    bizler bu kaosu besledikce, yani maçlara gittikçe, ligtv izledikçe, bu düzen de böyle devam eder, hiç bir halt da düzelmez..
App Store'dan indirin Google Play'den alın