• 552
    gerçek midir yalan mıdır bilmem bir hikaye vardır;

    adamın biri ferrari'sine lpg taktırdığı için arabası "senin yapıcağın işin amına koyim" diyerek elinden alınmış.

    aynı bu şekilde bence artık uefa'nın da futbolu bizim elimizden alması gerekiyor zira biz de futbolun ırzına geçtik. eskiden futbol deyince akla verkaç, arapası, aşırtma, gol, ofsayt gibi terimler geliyordu şimdi ise şike, teşvik, 5+3, 3 temmuz. futbol oynamak için yemyeşil çimler, rengarenk statlar varken bizimkiler masa başında oynamayı tercih ediyor.

    kimse futboldan zevk almak istemiyor ki herkesin derdi daha fazla para kazanmak. bakın para kazanmak demiyorum daha fazla para kazanmak. doymuyorlar çünkü. ceplerini ne kadar doldursalar da yetmiyor. ve sadece futbolu oynayanlar kazanmıyor bu parayı, futbolu kullanarak herkes kazanıyor. futbolcuları kullanarak menejerler, insanların futbol aşkını kullanarak yayıncı kuruluşlar, medya, hatta insanların takımlarına olan bağlılıklarını, sevgisini kullanarak karaborsacı taraftarlar. evet bir taraftar bile artık iyi para getiriyor diye derbi maçta kombinesini kiralayıp, biletini satabiliyorsa yukarıdaki adamlara zaten çok fazla kızmamak gerek tabiki de pastanın en büyük dilimini onlar yiyecek.

    sen burda milyon dolar alıyor ama koşmuyor diye futbolcuya saydırırken o futbolcunun aldığı parayı sırf o futbolcu hakkında oturduğu yerden atıp tutarak kazanan eleştirmenler, futbol dehaları(!) kol geziyor ekranlarda. futbolu sadece futbolcular oynamıyor artık herkes oynuyor biz gariban taraftarlar da izliyoruz.

    bir futbolcu eskiden rakip çok sert oynuyor, zemin çok kötü diye şikayet ederken şimdi biz bu ülkenin takımı değil miyiz diyor.

    işler artık o kadar çirkinleşti ki 26 yaşındaki bir futbolcu futbol oynamayı bırakacak hâle geliyor, 26 yaşındaki bir taraftar ise futbol izlemeyi..
App Store'dan indirin Google Play'den alın