• 10
    şimdi sıra borsa istanbul'da.

    daha önce bu başlıkta akp hükümeti'nin ve spor dünyasındaki işbirlikçisi şike örgütünün ülkenin kurumları üzerinden dik duran ve düzene boyun eğmeyen galatasaray'a karşı hangi bedelleri nasıl ödettiğini yazmıştık.

    maliye bakanlığı üzerinden kesilen vergi cezalarını, spk'nın izin vermediği sermaye artışını, ab bakanlığı'nın bir yıldır mahkemeye göndermediği bilir kişi raporunu, stadın kullanım hakkını devretmeyen spor genel müdürlüğü'nü, kurulları ve eylemleri ile her fırsatta galatasaray'ın önünü kesmeye çalışan tff'yi ve tbf'yi hepsini anlatmıştık.

    ancak anlaşılan o ki daha bitmemiş. şimdiki taşeronları da borsa istanbul.

    borsa istanbul rezilliğini diğer hakkında yazdığımız kurumlar gibi uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. zira kulüp sportif a.ş. üzerinden çok güzel bir cevap vermiş.

    http://cdn.galatasaray.org/...sportif/08092014.pdf

    cevabın hepsi mühim, lütfen tamamını okuyun. ama, çok önemli ve borsa istanbul'a tokat niteliğinde bir kısmı var ki ayrıca paylaşmak lazım.

    --- alıntı ---

    şirketimiz bir yandan mali ve operasyonel açılardan daha iyiye ulaşma çabalarını kararlılıkla sürdürürken, diğer yandan şirketimiz dünyanın en büyük ilk 20 futbol kulübü arasındaki yerini koruyarak ülkemizin dünyada gurur vesilesi olmaya devam etmektedir. şirketimiz, faaliyet göstermekte olduğumuz futbol sektöründeki diğer şirketlere göre her türlü objektif gösterge açısından en sağlam mali yapıya sahipken, ilgi yazınızda ifade edilen uyarıların sektördeki şirketler arasında ayırımcılık yapıldığını düşündürecek şekilde selektif olarak yapılması son derece düşündürücüdür.

    nitekim son yıllık mali tablolara bakıldığında şirketimizin özkaynakları bir önceki yıla göre 55 milyon tl artışla negatif 15,5 milyon tl’ye erişirken, aynı
    sektörde faaliyet gösteren fenerbahçe futbol yatırımları a.ş.’nin (bist: fener) özkaynakları aynı dönemde 363 milyon tl azalarak negatif 240,5 milyon tl, beşiktaş futbol yatırımları a.ş.’nin (bist: bjkas) özkaynakları ise 144,2 milyon tl azalarak negatif 364,1 milyon tl’ye ulaşmıştır.

    yine kap’ta açıklanan 31/05/2014 tarihli finansal tablolarda yer alan verilere ve bağımsız denetçi raporlarına göre, anılan 3 şirketin bazı mali verilerini içeren karşılaştırmalı tabloyu dikkatlerinize sunuyoruz.

    tablodan da görüleceği üzere, objektif kriterlere göre şirketimizden çok daha önce uyarılması gereken şirketler belliyken, bu yapılmayıp şirketimiz hisse değerini düşürebilecek şekilde taraflı bir uyarı yapılması telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilecek olup, bu konuda sayın yönetim kurulunuzun sorumluluğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

    --- alıntı ---

    bu iş borsa istanbul'la da bitmeyecek. biz biat etmediğimiz müddetçe ve recep tayyip erdoğan bu ülkeyi yönenettiği müddetçe bunların arkası gelecek. ve biz bütün bu engellemelere rağmen çıkıp juventus'u, dortmund'u, manchester'ı yenmeye, geçmeye çalışacağız.

    bu arada kaç gündür tekyumruk'a sallayan arkadaşların umarım bu konular hakkında da yazacakları vardır. hani siyasetin futbola karışmasından şikayetçisiniz ya, o bakımdan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın