• 414
    samimi olmadıklarını, dertlerinin galatasaray değil de "galatasaray'ın solcu tribün grubu" olmak olduğunu düşünüyorum. dikkat edin, "solcu galatasaray tribün grubu" değil. türkçede vurgu sondan bir önceki sözcüktedir.*

    gezi olaylarına ilk üç gün destek vermiş... şaka lan şaka, geziye esas itibariyle destek vermiş biri olarak kendilerinin o dönemde popülarite kazanmasına sevinmiştim. beşiktaş'ın tribün grubu çarşı olaylarda etkin rol oynarken ve toplumun belli kesiminden ciddi sempati görürken bizim taraftar grubumuz olduğu iddiasındaki ultraslan'ın ilk üç gün bile yönetim bazında asla samimi olmayan hareketlerinden, o üç günde ortaya çıkan "fenerlileri polisten galatasaraylılar kurtardı!" gibi samimiyetsizliği yüz kilometreden parıldayan haberlerinden ve en sonunda hükümet tarafından mamalandıktan sonra* yaptıkları u dönüşünden sonra "çare drogba" gibi bir sloganı olayların içine yerleştiren ve samimi olarak yer alan bir taraftar grubumuzun olması benim de hoşuma gitmişti.(u: şu cümleyi anlatım bozukluğu yapmadan yazabildiysem tdk başkanlığına adaylığımı koyuyorum )

    gezide, devam eden süreçte çarşı ciddi anlamda politize oldu. futbolla alakası olmayan adamlar, kadınlar "yükselenim çarşı eki eki" geyiğine girmeye başladılar. öyle ki çarşı taraftar grubunun taraftar grubu özelliği neredeyse kalmadı. tekyumruk'un tecrübesizliği, çarşı gibi bir güç olamaması ve çoğunluk tarafından tanınmaması yüzünden galatasaray taraftarı bu olaylarda zaten "grupça" pek aktif değildi. fenerliler de "vamos bien"in ismine, tribünde yer kaplamasına rağmen bir "çarşı" olamadılar.

    ancak çarşı kim ne derse desin düzgün bir şekilde muhtemelen yönetim kadrosunun etkisiyle "toplumsal olaylara duyarlı beşiktaş tribün grubu" olmayı başardı. çakma çarşılıların olayı unutmasıyla 34. dakika olayı ve pankartlar hariç çarşı statta birkaç bocalama sonrası* * yeniden bu kimliğine dönüş yapabildi. bir yandan da diğer taraftar gruplarından daha etkin olarak "kan bağışı" vb. olaylarda da toplumsal duyarlılığına devam ediyordu.

    buna karşılık tekyumruk tribünde etkili olamamasıyla bunu yapamadı. örneğin çarşı'nın diğer takımlara uzattığı tek zeytin dalı "hepiniz beşiktaş maçına gelin." iken, "istanbul united" iken tekyumruk "biz fener'i yenemiyoruz eki eki" türünde onlar için takımın siyasetten önemsiz olduğunu gösteren eylemlere imza attı. terim'i muhtemelen onlar kadar sevmeyen bana bile itici gelen "yalnız sevinen imparator" vb. sapla samanı karıştıran yazılara imza attı.

    siyasi olayların şahsım için galatasaray'dan önemli olduğunu şurada belirtmiştim: (bkz: #1532008)
    ancak galatasaray'ın taraftar grubunun tüzel kişilik olarak önceliği galatasaray olmalıdır. galatasaray taraftar grubu toplumsal olaylarda özgürlükçü kanatta yer alsa da asıl amacı galatasaray'dan öteye kaymamalıdır. tekyumruk ise bu şartı karşılayamadı.

    kısaca, tekyumruk vaktiyle bir ihtimaldi ve çok güzeldi. ancak galatasaray tribünlerini ultraslan'dan temizleme çabasında odak tekyumruk olmamalı. çünkü bu misyonu taşıyabilecek kadar "galatasaray taraftar grubu" değiller.
App Store'dan indirin Google Play'den alın