• 411
    yazı içeriği daha önce defalarca yazılmış şeylerden ibaret olabilir kusuruma bakmayın.

    apolitik/oportünist yazarlar tarafından "siyasi fikirleri" nedeniyle eleştirilen taraftar oluşumudur. way efendim sporla siyaset içiçe olmazmış. arkadaşım senin ülkende siyaset sporun içine girmiş boşalıyor. galatasaray üzerine oynanan oyunların da siyasi bir tarafının olmadığını savunmayın yemin ederim veli toplantısına gelir öğretmenininizin ağzına kürekle vururum.
    tekyumruk taraftar grubu "erdoğanın götünün kılıyık" diye bir tvit atmış olsa eminim ki mevcut eleştirilerin %75'i övgüye dönerdi.
    taraftar grubunun ideolojisi olmaz argümanının arkasına sığınanlara soruyorum; taraftar olmak için krtiterleri siz mi belirliyorsunuz? eğer öyleyse "siyaset ve spor birarada olmamalı" derken kafanız nasıldı? benim bir ideolojim var ve aynı zamanda galatasaraylılık benim için bir kimliktir. emin olun ki yaşadığım ile gelip "galatasaraylı fırat" diye sorsanız 10 kişiden 8'i adrese teslim getirir. yani demem o ki siyasi bir kimliğe sahip olmak taraftar olmana engel değildir.

    bir de ultraslan ile aynı diyenler var. kusura bakmayın ama; biri iktidar yalakalığı yaparken diğeri stadda o iktidarı ıslıklıyorsa, biri gezide eylemdeyken diğeri iktidar yalakalığı için bunlara saldıran güruhun içinde yer alıyorsa, biri bedava bilet kopamanın derdindeyken diğeri galatasaray'ı menfaatsiz seviyorsa, biri tribünde hır gür çıkarıp kendi taraftarına küfrederken diğeri ülkede kütüphane açabiliyorsa; bunlar birbirinin aynısıdır demek işkembeden konuşmaktır. ultraslan ile aynı değildir hatta benzer bile değildir. tek ortak payda vardır o da galatasaray. ama ultraslan "çok iyi kareografi * * yapıyor yeaaa" dimi. evet güzel yapıyorlar ve tek güzel yaptıkları şey de bu maalesef.

    bir de son günlerde http://www.resimekle.com/images/2014/09/07/ds.png bu tvit ile itin götüne sokulmaya çalışılıyor. duygusal bakınca kızıyorsun ama işin içine bir tutam mantık katınca hak vermemek elde değil. konuştuğum/tartıştığım her fenerbahçeli, tıkanınca ya "biz sizi 6-0 yendik" ya da "15 yıldır kadıköyde maç alamadınız arkadaşım" cümlelerini kuruyor. yani 15 yıldır kadıköyde maç alamıyorsak* bunun sebebi tekyumruk mu?

    yani özetle, bu taraftar grubunun sevilmemesinin sebebi ideolojik olarak sola yakın durmasıdır. ve sırf bu sebebten dolayı da sevmemek haksızlıktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın