resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 9071
    arkadaşlar seven sever sevmeyene de kimse fatih terimi sevdiremez. siz buralara bizler için hakaretler yazınca aslında iyi adam ya demiyoruz, dememiz de mümkün değil. bakın benim ailemin kendisi ile dostluğu var, aynı masaya oturmuşluğum, evine gitmişliğim var. galatasaraydan bağımsız konuşursak sohbetini de, kendisini de insan olarak gayet severim. ama bir galatasaraylı olarak benim genimde fatih terimi galatasaraydan uzak olduğu kadar sevmek var.

    bir, pek çoğunuzun aksine ben futbolculuk dönemini de ucundan seyrettim. hiçbir zaman da sahadaki karakterini sevmedim. şimdi buralara uzun uzun yazıp eski yaraları deşmeye gerek yok ama fatih terim en hafif tabiriyle çirkef bir futbolcuydu ve kendisi 13 sene galatasarayda top oynadı. işte o 13 sene bizim 14 senedir bu çile, bitsin artık bu sene tezahüratımıza konudur malesef. galatasaraya geldi, gidene kadar da şampiyonluk yüzü görmedik. bir kere isterse sizin iddia ettiğiniz kadar büyük bir teknik direktör olsun, benim için o günlerden bağımsız hatırlanamayacağından asla metin oktayla, baba gündüzle aynı kefeye koymam. efsane midir? 6 şampiyonluk, 1 avrupa kupası kazandırmış adama efsane değil demek benim haddim değil. ama efsane var, efsane var, metinin yanında efsanecik gibi kalmak var.

    iki, buradaki eleştirilerin hiçbirisinde kendisinin galatasaraya kazandırdıkları tartışılmıyor. eleştiriler iki konuda yoğunlaşmış durumda. yaptığı transferler ve son dönemde çizdiği profil. transfer konusunda kusura bakmayın ama fatih terim iyi transfer yapıyor demek için at gözlüğü bile yetmez başka şeyler, başka kafalar lazım. bu takıma hagiyi de, popescuyu da, drogbayı da, sneijderi de o getirmedi. hatta popescuyu öyle istemedi ki bu ülkede aylarca tandem mi, libero mu tartışması yaşandı. onlar dışında ilie, capone, filipescu, hasan şaş, frank de boer iyi transferlerdi. marcio, felipe, xavier, cristian, petre, bratu, sarr, almaguer, fabio pinto, lukunku, prates, tamas, yekta, yiğit, eboue, dany, ambrabat, riera, chedjou, hamit ise benim nazarımda rezalet transferler. son döneminde yaptırdığı transferlerin yanına brumayı, umutu falan da koyduğunuz zaman üçüncü fatih terim döneminin bilançosu 250 milyon liradan fazla tutuyor. bu öyle yabana atılacak falan bir para değil. umutu kiralamışsın faydalanmışsın, niye gidip alıyorsun, transfer dönemlerinin sonunda rierayı, chedjouyu niye alıyorsun. bruma bu takımda oynayacak düzeyde değilse niye 10 milyon euro veriyorsun. 10 milyon euroya adam mı keşfedilir? hamitten verim alamayacaksın niye böyle bir sözleşme yapılıyor, ambrabat senin oyun düzenine uymuyor 8 milyon euro, dany kim, eboue yerlerde bollywood vari kıvranırken bir kere kulağını çektin mi? yekta, yiğit kimdir nedir? bu adamlara saçarken paraları sana bedavaya olcanı teklif ettiler, oğuzhanı istemedin, frei yi istemedin, ömer toprağı istemedin, şimdi geçtin milli takımnı başına milli takıma yektayı, yiğiti, engini, gereksiz yere sözleşme uzattırdığın aydını, sabriyi değil zamanında beğenmediğin adamları çağırıyorsun. örnek çok da özet şu, her fatih terim döneminden sonra elde bir kadro enkazı ve ekonomik kriz kalır. tabi burda suç sadece kendisinin değil bu paraları saçan yönetimler de suçlu.

    ikinci eleştiri konusu ise son dönemde yaptıkları. ya fatih değil mi galatasarayın önünü kesiyorlar, itibarsızlaştırma operasyonu var, yabancı sınırı saçmalık, benim de konuşacağım günler gelecek diyen? kafasına karanlıkta kupa atan adamla sırıta sırıta pozlar verecek kadar mı egosu galatasarayın önünde? sonra da çık prandelliye telefonumu versem adamı kovarlar de. bu kadar mı küçük galatasaray senin isminden?

    bir insanın doğruları asla günahlarını örtmez, bir gün gelir, günahını sevabını teraziye koyarsın, kafanda adama bir yer biçersin. fatih terimin yeri çoğumuzun kafasında biçilmiş ki sadece eleştirir olmuşuz. biz fatih terim hesaplaşmasını kafamızda yapmışız ve adamı kafamızda bitirmişiz. biz bitirmişiz diye sizden iyi galatasaraylı değiliz, siz de bitirmediniz diye bizden iyi galatasaraylı değilsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın