• 11
    bir arkadaşım tarafından gaza getirilmek suretiyle evimin yakınındaki bir spor merkezine (u: reklam olmasın, isim vermeyeyim, içerenköy'i bilenler için ptt dağıtım merkezinin yanındaki salon) senelik üyelik parasını bayılarak başladığım aktivite.

    öncelikle spor geçmişimi özetleyeyim, lise yıllarımda yoğun olarak basketbol oynadım, ancak lisanslı sporculuk seviyesinde, düzenli antrenmanlarla değil, günlük 3-4 saat süren sokak basketbolu maçları ile geçerdi günlerimiz. üniversite'yi kazanmamla birlikte basketbol oynama sürem her geçen yıl azaldı, son 3-4 yıldır da senede 2-3 güne kadar indi. bunun dışında 3 sene kadar önce de 2-3 ay süren ve "kas yapayım" düşüncesi ile başladığım ve hüsranla sonuçlanan bir vücut geliştirme maceram olmuştu.

    şu anda 30 yaşındayım. boyum 1.78, kilom 73. bel bölgemdeki hafif yağlanmayı saymazsak fazla kilo sorunum yok. zaten kilo vermek gibi bir derdim de yok. amacım öncelikle kondisyonumu arttırmak, daha sağlıklı ve güçlü bir kalbe ve ciğerlere sahip olmak. 2. planda da özellikle zayıf olan üst gövdemi kuvvetlendirmek.

    salonda hafif bir alışma programı yazdı hocam, 2 güne ayırdı programı, şu şekilde;
    1. gün
    - biceps, triceps, göğüs ,karın

    2. gün
    - bacak, sırt, omuz, karın

    vücudum çok ham olduğu için ağırlıkları minimum tutarak, çok tekrarla vucudu alıştırmaya yönelik çalışıyorum. gelecek haftadan itibaren de 2 ağırlık idmanı arkasına 1 günlük de kardiyo koymayı düşünüyorum. gelişmeleri burdan paylaşıyor olacağım. tecrübeli yazar dostlarımın her türlü tavsiyesine açığım *
App Store'dan indirin Google Play'den alın