• 10572
    defansını ileri çıkarıp oyuna sokamadığı müddetçe gol kısırlığı çekecek takım. bu oyun yerleşimiyle 14/15 sezonunda büyüklerin hepsinin gerisinde kalırız. beraberlikler ve sinir bozucu mağlubiyetler senesi olur. neredeyse 2 senedir devam eden takımın üzerindeki bu ölü toprağının kalkması için görünen o ki bir sihirli değnek lazım.

    bana göre prandelli cesur olmalı. mesela bu selçuk'un yerine emre çolak'ı tercih etmeli. daha iyi oynamasa bile emre, belki yedek kalma tehdidi selçuk'u daha iyi oynamaya iter. keza alex telles şu anda kendinden beklenen katkıyı yapamıyor. yabancı tercihini bruma'dan yana kullanmak çok daha iyi olur. bu takım hep söyledim riera'yı çok arar diye, şimdi de söylüyorum riera'yı çok arıyor. adam sol bekte pas istasyonuydu. takımı ileri taşıyan isimdi. ancak şu kadroda hakan balta telles'den daha faydalı olacaktır. furkan özçal 14/15 sezonunun hangi tarihinde oynandığını hatırlamadığım sikimsonik bir hazırlık maçında sağ bekte bahsettiğim istasyon görevini kısa süreli de olsa yapmıştı. bilemiyorum sezon geneline yaymanın mümkün olduğu bir durum mudur... ancak bildiğim düşünülen mevcut ilk 11 kendinden bekleneni vermeye çok uzak.

    süper kupa bana göre gazoz kupası, keza geçen sezon kazandığımız türkiye kupası da. gerçek sınav lig'de ve şampiyonlar liginde oynayacaklarımız. bu kadro o arenalarda malesef başarısız olur.

    takıma stoper aranıyor. stoper aranmasını sadece ama sadece tek bir şekilde kabul edebilirim. derse ki teknik adam chedjou defans çizgisini ileri çekemiyor, bana defansı ileride kurdurabilecek bir stoper lazım. o zaman tamam. fakat esas ihtiyaç bu takıma oyun kurarken pas istasyonu olacak iki futbolcuda. galatasaray oyunu rakip yarı sahaya yığdığı an özellikle türkiye ligi'nde elindeki hücum oyuncularıyla her 30 dakikada bir gol bulur.

    son olarak şunu söylemek lazım. prandelli hazırlık maçı yaptırmadı. belli ki ağır idmanlar gördü takım. hazırlık kamplarında ağır idman gören takımlar idman seviyesi hafifleyip kaslar dinlenene kadar bir süre sıçarlar. bir çok sezon başında bunu gördüm. önceki seneler galatasaray'ın oynadığı futbolu bilmesem bunu umabilirdim. zira böyle takımların çalkantılı bir kaç hafta sonrasında çok iyi performans sergilemeleri ve sezona mükemmel tutunmaları futbolun rastlanan enstantanelerinden.

    merakla bekliyorum, önümüzdeki haftalar kadro mühendisliği, transfer ve sahaya yansıtılacak futbol adına neler getirecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın