• 519
    yıllarca takımlarımızı baskı altında oynattı bu bilinçsiz taraftarlar. destek olmak yerine köstek oldular her seferinde. bunun sebebi tamamen eğitimsizlik, empati yapamama. başka bir şey değil.

    hiç düşündünüz mü bu ülkeden neden az sayıda adam gibi futbolcu çıkıyor? çünkü siz baskı altına alıyorsunuz ve adamlar yeteneklerini sergileyemiyorlar. çünkü siz insan psikolojisi nedir bilmiyorsunuz.

    bi şekilde paçayı kurtarıp avrupaya giden yerli yetenekli futbolcularımıza bakın. burada "yetenekli" kelimesi çok önemli. çünkü bi insan yeteneklerini sergilemek için kafasının rahat olması gerekli. avrupa'da saha içinde rahat hareket ediyorlar. kendilerine güvenleri var. çünkü top taça çıkarken arkasından hamle yapınca bile onu alkışlayan taraftarı, gol kaçırınca bağrına basan taraftarı var. sizin gibi hönkürmüyorlar. çünkü onlar emek nedir biliyor. o golü yaptığında veya o iyi işi çıkardığında hepinizden daha çok seviniyor futbolcu. bunu anlayamıyorsunuz.

    bi adam çıkıyor ortaya yetenekli mesela. antrenör tribün baskısından oynatamıyor. oyuncu sahaya girdiğinde taraftar ona yardımcı olacağına 3. hatasında ıslığı yiyor. hal böyle olunca adam basit oynamaya çalışıyor. riske girmiyor.

    nihat, tugay, arda. bunlar hep yetenekleriyle oynamış oyuncular. bunların hepsi yurt dışında gösterdiler ne kadar klas olduklarını. adamın sinemasına laf eden yok, maçtan sonra nereye gittiğinle ilgilenen yok.

    aslında bizden iyi yetiştirilmiş oyuncular çıkıyor, çıkmıyor değil ama bence taraftarların eğitilmesi lazım diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın