• 10427
    herkes forvet lazım diyor ama sorun çok başka yerde. sorun gol atan kanatların olmaması. bakın beyler tek forvetli oynadığın vakit skora katkı yapacak başka adamlar da gerekir. bunlar kanatlar ve forvet arkasında oynayan adamlardır.

    2014 dünya kupasında hollanda tek forvet van persie ile oynadı. bazı maçlarda kanatlardan hiç yardım gelmedi, geriden yardım gelmedi ve koca hollanda takımı ileri gidemedi. ceza sahasına top taşıyamadı. koca van persie topla doğru dürüst buluşamadan maçları bitirdi. şimdi van persie berbat bir oyuncu mu oluyor? ona yardım edecek, forveti ikileyip hatta üçleyecek adamlar olmayınca van persie tek başına ne yapacak? burak da yapamıyor. kimse yapamaz. huntelaar da birşey yapamaz. ne zaman robben ve sneijder ilerideki oyuncuya yardım etti hollanda gümbür gümbür oynadı.

    6 ağustos 2014 galatasaray atletico madrid maçını seyreden herkes görmüştür ki takımda golcü kanat olmayınca topu ceza sahasına getiremiyoruz. burak'ı 2 kişi marke ediyor ama ona yardıma giden oyuncu yok. boşa kaçacak, savunma arkasına kaçacak, gol noktalarına koşular yapacak oyuncu yok. bu maçta burak yerine huntelaar olsa ekstra ne yapabilirdi? ceza sahasına doğru düzgün top getiremedik.

    geçen sezon fenerbahçe takımının şampiyon olmasında en önemli etkenler sow ve emenike'ydi. ikiside sürekli golü kovalayan adamlar ve bu noktada webo'ya çok yardımcı oldular. bazen emenike ortada oynadı kuyt kanada geçti. o da golü kovalayan futbolcu. çoğu zaman rakip ceza sahasında 3 fenerli futbolcu oluyordu. webo vursa dönen topu emenike tamamlıyordu, o kaçırsa sow atıyordu. bizde ise burak dönüp vursa kaleciden dönen topu tamamlayacak ikinci oyuncu olmuyor ceza sahasında.

    geçen sezon drogba oynadı da ne oldu? çok mu gol attık? çok mu gol pozisyonu ürettik? sıkıntı ceza sahasına fazla sayıda oyuncu sokamamak. bunu aşmanın yolu forveti değiştirmekten ziyade ona yardımcı olacak kanat forvet almak. olcan ve bruma iyi oyuncular ama 6 ağustos 2014 galatasaray atletico madrid maçında 1 kere bile ceza sahasına girmedi bu oyuncular.
App Store'dan indirin Google Play'den alın