• 360
    (bkz: #1527839)
    (bkz: #1527844)
    (bkz: #1527861)
    (bkz: #1527890)
    (bkz: #1530472)
    (bkz: #1530487)
    (bkz: #1531035)

    mayıs 2020'de fluminense'den istifa ettim. temmuz ayında la liga ekiplerinden rayo vallecano ile anlaştım. büyük bir hata yapmıştım. la liga'da diye direkt atlamıştım. takımı falan incelememiştim. meğersem adamlar kendilerine teknik direktör değil günah keçisi arıyorlarmış mk. takımda 10-15 kişi var. transfer bütçesi vermediler. maaş bütçesi eksilerde. takımdaki 10-15 kişinin çoğu da geçen sene reserve takımlarında olan çöpler. ulan bu ne dedim küçük bir şokla anlaştığım gün istifa ettim.

    daha sonra bir baktım efsane oyuncularımızdan dolayı sempati duyduğum romanya milli futbol takımı teknik direktörsüz. hemen atladım. sağ olsunlar görevin başına getirdiler. böylelikle aniden, hiç beklemediğim anda milli takım kariyerim başlamıştı. dünya kupası elemelerinde portekiz, bulgaristan, slovakya, izlanda ve lichstenstein'ın olduğu gruptan portekiz'in ardından 2. olarak çıktık.

    gruptan 2. olarak çıktıktan sonra play offta fransa ile eşleştik. :( bu sırada bir baktım ispanya 2. ligine düşmüş olan athletic bilbao teknik direktörsüz kalmış. anında başvurdum. benden önceki menajer edgar davids güzelim takımın içine etmiş. ikinci ligde 8. sıradayken kovulmuştu. athletic bilbao'nun başına geçerek kariyerimdeki ilk büyük kulüp deneyimim başlıyordu.

    bu sırada dünya kupası elemelerinde play offta evimizdeki ilk maçta fransa'ya 2-1 yenildik. deplasmanda müthiş bir mücadele ile son anlarında 3-4 net pozisyon kaçırdığımız ve 1-0 kazandığımız maç sonucu deplasman golü kuralıyla elendik. daha sonra her zamanki gibi teşekkür edip bastım istifayı. fransa falan bilmeyiz arkadaş biz. o dünya kupasına gidilecekti. bundan sonra tamamen athletic bilbao kariyerime odaklandım.

    athletic bilbao bildiğiniz gibi sadecebask oyuncuların oynatılabildiği, kendi kendilerine yabancı sınırı koyan köklü bir kulüp. athletic bilbao ile anlaştıktan sonra başkan geldi yanıma: yahu hızır gibi yetiştin. senden önceki arap(edgar davids) takımın içine etti. bu kulübü çıkar tekrar 1. lige. al sana 35 milyon euro transfer bütçesi. maaş bütçen mevcut kadro + yıllık 8 milyon euro dedi. ulan dedim ırkçılık yapıyonuz onu da yanlış yapıyonuz amk dedim. ben de bir tek bizim ülkede zencilere arap deniyor diye biliyordum. :( lan madem bu kadar paranız vardı bana niye bu kadar az para verdiniz diye çıkıştım. resmen karın tokluğuna çalışıyordum. transfer bütçesi 35 milyon euro. alt yapıdaki adam benden çok kazanıyor. takımın en fakiri teknik direktör olur mu lan? koskoca athletic bilbao teknik direktörüyüz. oradaki üniversite yemekhanesinde(bilbao teknik üniversitesi) yemek yeyip, antrenmanlara otobüsle gidiyoruz mk.

    devam edecek
App Store'dan indirin Google Play'den alın