• 205
    artık yerinde transferlerle geçirmemiz gereken transfer dönemi. sık sık konuşuyoruz zaten her transfer sezonunda saçma sapan adamlarla kadroyu şişirip sonra yüklü maliyetle elden çıkarmaya çalışıyoruz, hatta çoğunu bonservis bedeli almadan elden çıkarıyoruz.

    kale konusunda hepimizin hem fikir olduğu muslera birinci kaleci zaten. arkasına ikinci kaleci olarak sinan bolat gibi sağlam çok maliyetli olmayan bir kaleci alınıp, üçüncü kaleci olarak alt yapıdan bir kaleciyle sezonu çok rahat götürebiliriz.

    defans bekleri içinse (bkz: #1524317) şöyle bir entry girdim zaten, böyle bir transfer stratejisiyle uzun yıllar kafamız rahat olur. defansın ortasına gelecek olursak koray, hakan, semih bankolar. chedjou elden çıkarılıp alınabilecek sağlam bir yabancı defansla sezonu götürürüz diye düşünüyorum. eldeki türk defanslara çok güvenmediğim için özellikle yabancı defans oyuncumuz ligin kalitesizliğini de düşünürsek dinlendirilerek oynamalı.

    orta saha ortası açısından baya seçeneğe sahibiz zaten, ben sayının artmasından öte biraz daha azaltılmasından yanayım. kadroda ki oyuncular orayı idare edebilir ama özellikle melo'nun olmadığı maçlar için biraz daha rakibi ısıran bir orta saha oyuncusuna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. yabancı sınırı olmasa bu nitelikte genç bir yabancı oyuncuya yatırım yapılabilirdi, sınırı düşünürsek söylediğim nitelikte bir türk oyuncu takviyesi yapılabilir. özellikle oğuzhan kayar'ı bu sene rotasyona daha fazla dahil etmeliyiz, hem yaşı hem yeteneği itibariyle müthiş bir potansiyeli var. kanat oyuncularımıza gelecek olursak ben bir kanattabruma, diğerinde olcan'ın oynamasından yanayım. amrabat 5+3 kuralını düşünürsek çok iyi bir teklif almadığımız sürece kesinlikle takımda tutulmalı. aydın'ı hiç hesaba katmıyorum çünkü yine patlasın diye beklediğimiz bir sezon ve yine hayal kırıklığı yaratacak diye düşünmekteyim( inşallah beni göt eder ama hiç sanmıyorum). sinan gümüş'ün performansı çok belirleyici olacak burada , türk olduğunu da düşünürsek çok önemli bizim açımızdan. amrabat, olcan, bruma, sinan ve emrah başsan ayarında bir türk kanat oyunucusu transferleri kanatlar açısından yeterli olacaktır.

    forvete gelecek olursak en ofsayt entry'lere girmemi sağlayan umut bulut'un hem yeteneksizliği itibariyle, hemde 1.7 milyon euro maliyeti açısından kesinlikle gitmesinden yanayım. yabancı sınırından dolayı burak zaten tek forvet olarak oynayacak, kendini kanıtlamış bir yabancı forvet yedek kalmayı sorun edecektir. genç ve potansiyelli bir yabancı forvet çok daha mantıklı olur benim görüşüm. alacağımız forvet kesinlikle burak'ı tamamlayacak niteliklerde olmalı, sneijder'in oynamadığı maçlarda 4-4-2 oynarak burak'la çift forvet olarak kullanabiliriz. umut gönderilip kesin bir türk forvet almamız lazım. benim ilk tercihim deniz yılmaz trabzon'a gitti, necati erciyes'le anlaştı. dördüncü forvet olarak ismail berk ünsal kesinlikle takımda kalmalı, genç oyuncu sınırını geçti artık bir sıçrama yapmalı.

    benim görüşlerim bu şekilde. artık boş boş oyuncularla kadroyu şişirmek yerine, bundan sonraki her transfer sezonunu en fazla üç, dört sağlam oyuncu alıp kapatmalıyız. ilk yapmamız gereken elde ki şişkin kadrodan kurtulup, oyuncuların yıllık ücretlerinden kurtulacağımızı ve gelebilecek cüzzi bonservis ücretlerini düşünürsek transfer bütçemizi arttırmalıyız. ondan sonra gerekli transferleri yapıp neredeyse 40 kişilik oyuncu havuzunu 25, 26 gibi bir sayıda daha verimli kullanabileceğimiz bir kadro kurmalıyız. iki senedir kanatlı tek forvetli sistem hayal ediyoruz, umarım prandelli hocamız elde ki kazmaları takımdan yollayıp böyle bir sistemle yola çıkar. bizde bol kupalı ve başarılı bir sezonu geride bırakırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın