• 202
    herşeyden önce iki senedir yapamadığımız şeyi yapmalı ve kadro mühendisliğine iyi çalışmalıyız. yani 6 tane yerli kaliteli ilk 11 oyuncusu olmalı takımda. kalan bölgelere de yabancı oyuncuları monte edebilmeliyiz. biz ilk sene ve ikinci sene hep ilk 11 oyuncusu transfer ettiğimiz için şampiyon olduk. ne zaman ki ilk 11 oyuncularına bu kadar para verilmez diyip daha fazlasını bir çok yedek bile olamayacak topçulara harcadık, hem şampiyonluk gitti hem de kulüp mali olarak zor durumda kaldı.

    kadro zaten şişkin fazlasıyla oyuncu var, o yüzden rotasyon değil direk ilk 11 oyuncusu almamız lazım. şu anda süper kupa maçına çıkabilecek yerliler:

    veysel ?- semih- balta?-selçuk-olcan ve burak. kalan 5 yabancı muslera- telles-melo-sneijder-bruma?

    bu ne demek:

    - yabancı forveti unutun arkadaşlar.
    - hakan ve veysel yerine daha iyi yerli oyuncu bulmamız lazım. bu isimler tarık, ömer toprak ve serdar taşçı olabilir.
    - bruma yedek kalırsa stoperde yabancı oyuncu oynatabiliriz. bu durumda bruma yerine oynayabilecek yerli kanat almamız lazım. hakan bağıra bağıra kaçtı. kala kala gökhan töre kaldı. o zaman ne yapıp ne edip gökhanı almamız lazım ki yabancı stoper oynatabilelim.
    - çok fazla isim transfer etmemize gerek yok. iki tane daha isim alsak yeterli. bunlar ya tarık- ömer toprak ikilisi ya da tarık- gökhan töre ve yabancı stoper üçlüsü.

    ilk durumda kadro:

    muslera
    tarık- semih - ömer toprak - telles
    melo-selçuk
    bruma-sneijder-olcan
    burak

    ikinci durumda kadro

    muslera
    tarık-semih-yabancı stoper-telles
    melo-selçuk
    gökhan-sneijder-olcan
    burak

    elimizde kalan yabancılar:

    chedjou (patladı gibi gözüküyor) - amrabat (her türlü kiralık verilebilir) - dany (kiralık verilebilir) - eboue (kesin patladı, kimse ona bu kontratı vermez, o da bir yere gitmez) - ontivero (tam bir soru işareti)

    yani görünen o ki elimizdeki yabancıları atsak atamayız satsak satamayız ve 5+3 yüzünden kontenjan iyice dolu. kontenjanı boşaltsak bile 5+3 saçmalığı yüzünden kadroyu oluşturmak daha da zor olur.

    geçen sene devre arasında 10'a yakın oyuncu alındı. çılgın paralar ödendi. hiçbirinden fayda görmedik. bu sene aynı hataya düşmeden ilk 11'de oynayacak ve kadro yapına uygun 2-3 adamla bu iş biter ve ortaya çıkan kadro da gayet yeterli olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın