resim
Ezequiel Iván Lavezzi
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sol Kanat
Yaş:39
Boy:1.73
Uyruk:Arjantin
  • 44
    galatasaray'in telles'in onunde oynayacak bir oyuncuya ihtiyaci oldugu cok acik. bu noktaya yapilacak transfer de onumuzdeki senenin galatasaray'inin hucum sablonunu cok belirgin bicimde etkileyecek. bruma donecek ancak sag kanatta oynamasi daha dogru. lavezzi muthis hizli ve topla iliskisini hiziyla birlestirme konusunda dunyanin en iyilerinden olan bir oyuncu. top ayagina yapisan turden. rakip eksiltir, top tutar, topsuz kosular yapar. diger yandan bitiriciligi vasat degil bildigin kotudur.

    mancini'yi geleli beri hucum sablonlarinin yetersizligiyle elestirdim, ki zaten city'de de en cok problem yaratan ozelligi buydu. city'de manchester united'a 6 atarken, galatasaray'da bursa'ya 6 atarken ortak nokta suydu- takim one gecmisti ve gol arayan bir rakip vardi. mancini'nin takimlari bu sartlarda rakibi cok fena yapabiliyor, yapti da. takim halinde (uctaki santrfor haric) topun arkasina gecmek, direkt paslarla alan genisleterek rakibin daginik savunmasini cozmek uzerine kurulu. lavezzi bu sablona inanilmaz uyuyor, zira topu alir da onunde bos alan bulursa ok gibi uzar. ayrica hucumun her bolgesinde oynayabilecek turden bir oyuncu oldugundan buyuk esneklik saglayacaktir. ama galatasaray kesinlikle ama kesinlikle onceligini genis alan hucumu haline getirmek zorunda, bu da turkiye ve galatasaray konumundaki bir takim icin kolay degil, pozisyonel futbol oynanmasi gerekiyor- terim'in 2011/2012 takimi bunun en iyi orneklerinden. ancak o takimin 4-4-2'yi genis oynayabilmek icin elmander-necati gibi bir forvet hattini ve engin-emre gibi merkezi kanat oyuncularini tercih ettigini unutmamak gerek.

    kisacasi olur da transfer edilirse bu kesinlikle mancini'nin kendi takimini kurmasi yonunde bir adim olacaktir. ancak mesele su, mancini'nin kurmak istedigi takim, oynatmak istedigi futbol galatasaray icin dogru tercih mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın