• 328
    satırlarca yazı yazılsa az kalır bu maçın hikayesi için...

    2005 yılında bir alt ligi görmüş, son şampiyonluğunu 2000 senesinde yaşamış, 8 seneden bu yana lig şampiyonluğunu ezeli rakibine kaptırmış, zaman zaman kapatılması gündeme gelmiş bir branşın bayanları avrupa şampiyonu oldu, hem de sonuna kadar hak ederek, gerçek bir ruh ortaya koyarak.

    birçok insan bilmeyebilir; ama 'paranın satın alabileceği en güçlü bayan basketbol takımı' dendi ya ekaterinburg için cidden de öyleydi yarı finalde elediğimiz takım.wnba yıldızlar karmasıydı rakip ki; finaldeki zaferden daha büyük bir zaferdi rusları kendi evlerinde yenmek. ardına kağıt üzerinde altı süper yabancılı(pondexter, angel, yacubou, matovic, verameyanka, bibrzcyka) + iki devşirmeli(quanitra-nevlin) (ki bu işler sadece fenerbahçe için tezgahlanır) ülkenin en iyi üç play-maker'ından ikisine(esmeral-birsel) sahip kağıt üzerinde ağır favori fenerbahçe'ye oyun kontrolü bir bölüm hariç hiç verilmeden süper bir galibiyet alındı.

    bu entry'e kadar 358 entry girilmiş bayan basketbol takımımızın bir maçı için. fb maçlarını ve eurocup zaferini çıkartalım, sözlük kurulduğundan bu yana bu kadar entry'nin yarısı dahi girilmemiştir bu altın kızlar için. kaldı ki bu branşın altın kızları 2009'da eurocup şampiyonu olup avrupa'dan kupa getirmişti bu kulübe. hikaye bu kadar büyük işte. kendi içimizde bile beklemediğimiz bir avrupa şampiyonluğu. emeği geçenlerden cidden allah razı olsun.

    1999'da bu turnuvada bizi üçüncü yapan koç ve o gün sahada olan kaptan derya özyer önderliğinde kazandık ya bu turnuvayı bu da başka bir güzellik. dedim ya bu hikayenin tarifi yok hatta şu an gerçekten tam idrak edip edemediğimiz de şüpheli...

    şampiyon takım topluca sayılır ya adettentir bu hadise ben de bu satırların sonuna tarihe geçen bayanları yazmak istiyorum.

    yasemen saylar, shavonte zellous, ışıl alben, nevriye yılmaz, ayşe cora, sancho lyttle, alba torrens, kelsey bone, şebnem kimyacıoğlu, bahar çağlar, esra şencebe.

    koç: ekrem memnun- derya özyer
    menajer: müge erdem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın