• 9733
    3 kulvarda yoluna devam eden futbol takımı.
    daha önce şampiyonlar ligi başlığına yazmıştım. '' benim için önemli olan şampiyonlar ligidir '' eğer şampiyonlar liginde başarılıysak, ligi kimin aldığı umrumda değil.
    şimdi juventus ve real madrid'in olduğu gruptan çıktık. ''yea son dakika bala göte'' diyecek taraftarlar, bir zahmet gitsinler çay-çorba içsinler. tarih bu gruptan çıkmamızı ''bala göte'' diye değil, ''juventus'u uefa'ya yollayıp, yolumuza devam ettik'' diye yazacak. benim için bu senenin en önemli olayı budur.

    fenerlilerle türkiye kupası için baya dalga geçtik ancak bizim de bayadır türkiye kupası almışlığımız yok. bu sene almak gereklidir. sevinilecek bir şey değil ancak gereklidir.

    gelelim lige. evet takımın deplasmanlarda bir sorunu olduğu gerçek. ister mancini'ye vur, ister futbolcuya. hoş bazı arkadaşlar ne olursa olsun, mancini'ye vurma taraftarı ama onları da çok ciddiye almamak lazım.
    takımda bir daha ki seneye kesinlikle oynayacak adamlara bakarsak
    muslera
    melo
    semih
    sneijder
    telles

    bunun dışınan ''aaa bu oynamazsa hayatta olmaz '' diyeceğimiz bir adam yok. selçuk bu sene dökülüyor, eğer toparlarsa bir de onu yazalım. drogba zaten sene sonu gidici. burak takımda kesinlikle kalmalı ancak iyi bir striker alırsak o bile kesik yiyebilir.

    şimdi bu kısmı büyük harflerle yazmak isterdim ancak sözlükte yazamıyoruz. '' ya devre arasi 10 tane adam aldik '' arkadaşım bu adamların hepsi rotasyona alındı. rotasyon adamın yoktu ve gerekli hamleler yapıldı. ve devre arası büyük meblalarla yıldız getirmek riskli. drogba dışında son 10 yılda sayabileceğiniz, taş çatlasın ya 2 ya da 3'tür, performans alabildiğimiz.
    ben bu sene takım ile fatih terim'in yolları ayrıldığında ve mancini'yi takımın başına getirildiğinde, bu senenin gelecek seneye hazırlık olduğunu düşündüm. ve gerçekten de şu anki düşüncelerimi destekler şekilde ilerliyor takım. her maç 1-2 gol yiyen takım, gol yememeye başladı. defans hattımızda mükemmel adamlar olmamasına rağmen, cidden çok iyi takım savunması yapıyoruz. bu takımın birlikte geçireceği bir yaz kampı ve gerekli hamlelerle seneye çok daha iyi bir savunmamız olur.
    sıkıntımız ne ? deplasmanda skor bulamıyoruz. bu sene iyi oynayıp kazanamadığımız (mancini geldikten sonra) en az 2-3 maç var. şansızlık, beceriksizlik ne dersen de.
    bunlar da halledilir.
    benim bu konuda mancini'ye güvenim %100. bazı objektif(!) taraftarlar yerden yere vursa da, şu ana kadar takıma bir çok şey kattığı bir gerçek.
    geldiği gibi 2 şey söyledi :
    - gol yememeliyiz.
    - kondüsyonu arttırmalıyız.
    bir devre arasında bunları halletti. üretkenlik ve deplasman performansını da kesinlikle halledecektir. biz lucescu döneminden sonra adam gibi savunma yapamadık çok uzun yıllar. ve şimdi yapabiliyoruz.

    benim inancım ve tahminim seneye güle oynaya şampiyon oluruz. kadro derinliğimiz çok yerinde. bu sene şampiyonlar ligine gitmemiz benim için yeterli.
    ben öyle çok karamsar bir tablo göremiyorum. ve bu takıma inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın