resim
Veli Kavlak
Görev:Teknik Direktör
Takım:Beşiktaş U19
Yaş:35
Uyruk:Avusturya
  • 106
    tam beşiktaş futbolcusu.

    beşiktaş taraftarı bayılır böyle 2., 3. sınıf adamlara.

    kleberson'un transfer olduğu sezonu çok net hatırlıyorum. lise son'da olmam lazım, beşiktaşlı bir arkadaşla konuşurken "bence şu an dünyanın en iyi ön liberosu" demişti. ben cevap veremeden, "evet,patrick viera'dan filan daha iyi bence" diye eklemişti. o gün anlamıştım ki beşiktaş taraftarının bir özelliği asla rakibin maç kazandığına inanamamalarıyken bir özelliği de asla first-class olamayacak oyunculara tapmasıydı.

    veli bunlardan biridir mesela. adama pirlo veli diyorlar şakayla karışık. ama yorumları okursanız arkasındaki gereğinden fazla saygıyı görebilirsiniz ki bu durumun vehametini artırıyor. nouma'ya da böyle tapıyorlardı, q7'ye de, fernandes'e de. bunların hepsinin ortak özelliği hiçbir zaman birinci sınıf oyuncu olamayacak olmaları. dolayısıyla bu durum kadro işgali ve takımın "sınıfta kalması" olarak geri dönüyor.

    mesela sorun beşiktaş taraftarına, çoğuna göre atiba melo'dan daha iyi.

    özellikle şampiyonlar ligi bambaşka bir mecra. orada yabancı düşmanları, futbol romantikleri hep yarı yolda kalmıştır. kağıt üstünde güçlü olmaz, rakibinin gözünü korkutmazsan ezer geçerler. kılını kıpırdatamazsın.

    belki de kırk yılın başı katıldıkları için "türkiye'de yeten, yetiyor". they have pirlo veli, we don't. :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın