• 9579
    2013-2014 sezon sonu itibariyle "bireysel yetenek" olarak sivrilmiş isimlerden arındırılıp "sistem adamı" - "görev adamı" tanımına uyan isimlerle yapısını güçlendirmesi gereken ekip.

    drogba - yaşı itibariyle galatasaray'da 1.5 sene içinde misyonunu tamamlamıştır, ismi o kadar büyüktür ki "sistem takımı" olma yolundaki galatasaray'a bu saatten sonra faydadan çok zarar, mali külfet getireceği aşikardır.

    chedjou - çok ümitliydim bu adamdan, ancak maalesef kendisi tipik bir afrika kökenli futbolcu profili göstererek "ülkeye göre oynama" - "lige göre adam" kavramına girmiş durumda. adaptasyonu başarılı tamamlanmadı ne yazık ki...

    eboue - kara trendir, eyvallah, ancak "kalıcılık" ve "istikrar" kavramlarından çok uzaktır. dahası, kendisi sürekli yere yatarak imaj problemi de yaratmakta...tiz kellesi vurula.

    burada 2 istisna isimden bahsetmek gerek:

    melo - brezilya'dan disiplinli - görev adamı çıkmaz cümlesini yok saymamıza neden oldu kendisi, evet, agresif ve disiplin problemi olan bir adam, ama galatasaray sevgisi ve taraftar desteğiyle bu durumu aşmış görünüyor, takımın kemik isimlerinden ve kalması şart.

    bruma - afrika kökenli, muhtemelen disiplin problemi de olacak, bireyselliği çok ön planda, asla görev adamı değil, ama onu istisna yapan dünya çapında yeteneği, evet bu çocukta süperstar ışığı var ve iyileştiğinde takıma monte edebilmek için çok çaba sarfetmeliyiz, bu istisnayı hakediyor.

    drogba - eboue ve chedjou'nun yerine ekseriyetle profesyonelliği, gücü ve ekip anlayışıyla ön plana çıkmayı başaran iskandinav - slav - kuzey avrupa menşeyli isimlere yönelinmeli.

    bu tip isimlerin faydasını defalarca gördük, ujfa, elmander gibi sağlam isimler şampiyonluklar getirdi, çöktü denen galatasaray'ı bu adamlar ayağa kaldırdı. kesinlikle ispanyol, portekizli, fransız, afrikalı, benelükslü oyunculardan kaçınılmalı gelecek yapılanmada.

    zaten genç bir nesil oluşturuldu gibi, bu çocuklarla kaynaşıp sistematiği işletecek dişli çarkları lazım galatasaray'a.
    isveç, danimarka, çek cumhuriyeti gibi ülkelerin milli olmuş, disiplinli ve profesyonel çalışan isimlerine yönelinmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın