• 387
    26 şubat 2014 galatasaray chelsea maçı için istanbul'a gelecek olan taraftarları için bilgilendirici bir açıklama yapmış olan kulüp.

    açıklamada öncelikle istanbul anlatılmış. daha sonra chelsea taraftarlarını topluca stada götürecek otobüslerin kalkacağı yer olan taksim meydanı'ndan bahsedilmiş. chelseali taraftarların nasıl bireysel olarak veya topluca stadyuma ulaşabilecekleri belirtilmiş. bununla birlikte istanbul'da dolaşırken nelere dikkat etmeleri gerektiğinden söz edilmiş. arena'dan ve statta uyulması gereken kurallar da açıklamada bulunuyor.

    beni en çok şaşırtan ve gülmeme sebebiyet veren açıklamalar ise güvenlikle ilgili. zira türk polisinin chelseali taraftarlara stada metroyla ulaşmayı önermedikleri söylenmiş, taraftarların istanbul'da dolaşırken dikkatli olmalarını ve değerli eşyalarını fazla açığa çıkarmamalarını tavsiye etmişler. ayrıca stada biresel olarak ulaşacak taraftarların taksiyi tercih etmeleri durumunda şöförün taksimetreyi sıfırlaması konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirtmeleri çok komik olmuş.

    adamlar toplu taşıma olarak bizim otobüsleri tercih edecek olan taraftarlarına istanbulkart'ı bile tanıtmışlar. chelsea resmi sitesinde istanbulkart'ı görünce sırıttım açıkçası.

    şaka bir yana, güzel bir uygulama bu. her yurtdışı deplasmanı için yapmışlar mı bakmadım ama keşke bizim yönetim de taraftarlarını bu kadar önemsese.

    http://www.chelseafc.com/...-to-galatasaray-away
App Store'dan indirin Google Play'den alın