• 372
    en büyük kozu mourinho olan ingiliz takımı.*

    kendilerinin galatasarayla olan maçları için -26 şubat 2014 ve 18 mart 2014'deki maçlar- küçük bir analiz yapmak istedim.

    en büyük kozu mourinho dedik. çünkü kendisinin artık net oturmuş taktikleri var. gittiği her takımda bunu oturtmaya çalışmıştır. kendisinin benimsediği taktik topun gerisinde beklemektir. kazanılan toplarla ve kontra ataklarla hızlı oynamaktır. bu taktikle bir tek real madrid'le başarılı olamamıştır. bunun sebebi ise real'in yıllardan süre gelen oyun tarzı ve taraftar baskısıdır.

    chelsea'ye geldiği gün tekrar kendi taktiği doğrultusunda eto'o'yu takıma monte etmiştir. malum eto'o bitmiş diyorlar ama gene yırtıcı ve kontrada etkili olan bir futbolcu. hazard ve willian gibi topu ileri hızlı taşıyan futbolculara sahiptir. defanstan oyun kurabilen david luiz gibi bir oyuncusu vardır. defans arkasına atılan toplarla etkili olmaktadır.

    peki galatasaray? sete set hücum etmeyi seven bir takımdır. bahsi geçen tarihlerdeki maçlarda kesinlikle pozisyona girecek olan takımdır. ama tehlikenin çanları tam burada çalıyor. biz baskı kurmuşken kaybettiğimiz toplardan anadolu takımları bile yararlanmaktadır. karşımızda ise bu işi en iyi yapan mourinho'nun takımı olacak. yani chelsea. peki chelsea'ye karşı nasıl bir önlem alabiliriz?

    mancini geldiği gün takımın kondisyonu düşük dedi. doğru dedi. çünkü topun arkasına çok hızlı geçemiyor ve kontradan gol yiyorduk. bunun önüne geçmeye çalıştı. her zaman dediği şey, ''topun arkasına geçmeliyiz.'' olmuştur. mutemelen chelsea ile olan maçlarımızda en çok buna ihtiyacımız olacaktır. eğer bunu başarırsak chelsea'yi neden elemeyelim ?
App Store'dan indirin Google Play'den alın