resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 8377
    bu ses kaydının montajını kim yapmış bilmiyorum: http://vamosgalatasaray.net/mp3/main.mp3

    fakat bir konuşma, eğer duygu durumuna göre bir müzikle desteklenme ihtiyacı hissediyorsa, o konuşmada eksik bir şeyler vardır. mesela sinema sektöründe bu durum alenen bellidir. ayıla bayıla izlenen o meşhur filmler, eğer müziklerinden arındırılarak izlenirse hiç kimse 2 saat boyunca o filmleri izlemez, uğruna destanlar yazılan sahnelerin çoğu çöp olur gider. sinemacılar da bunu iyi bildiklerinden çekilen filmin kendisi kadar müziklerine özen gösterirler.

    çünkü müzik, insan duygularını manipule etmenin en iyi yoludur.

    mevzubahis videoda da tam olarak bu yapılmıştır. zayıf insan zihnini manipule etmek adına, fatih terimin samimiyet taşımayan klasik "delikanlıyık" konuşmalarından biri kaydedilmiş ve ardına duygusal bir müzik konmuştur. bu yapılan en basit tabiriyle acizlik ve şark kurnazlığıdır. ayrılışının üzerinden 3 ay geçti neredeyse. galatasaray belli bir yola girmişken hala ve hala her yerde fatih terimin konuşuluyor olması, fatih terimin bir kez bile çıkıp "arkadaşlar galatasarayımızın başında bir teknik adam var, ona destek olun, geçmişi kurcalamayın" diyemeyişi bile bu ses kaydının bu zamanda hortlatılmasının -yahut daha da kötüsü yapılmasının- art niyet taşıdığını gösterir.

    not: 8. olmuş galatasaray kadrosunda servet çetin, culio, barış özbek vb adamlar ilk 11 oynuyordu ve kalede zapata vardı. musleralı, ujfalusili, elmanderli, melolu, selçuk inanlı kadroya hükmederek şampiyon oldu fatih terim. hala ve hala "8. olan takım" edebiyatı yapılması inanılmaz bir algı yönetimi. sanki 8. olan kadroyu şampiyon yaptı adam. galatasaraydaki hava değişimi de ünal aysalın başkan seçilmesiyle başladı zaten.

    terim bu kulübün tarihinden silinmeyecek şekilde kök salmıştır yaptıklarıyla. fakat bu tür duygu sömürüleri, kendisinden iyice soğumama sebebiyet veriyor. yeter artık her yerde fatih terimin adının geçtiği. bu takımın teknik direktörü roberto mancinidir. bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın