resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 8297
    çok büyük bir meblağ karşılığında uzunca bir dönem türkiye futbol direktörü olarak tff bünyesinde en başta milli takıma hizmet verecek.

    genç yetenekleri keşfetmek konusunda kendisinin eskisi kadar gayretli ve çalışkan olduğunu düşünmüyorum, bu yüzden kulüp teknik direktörlüğü bana göre daha uygundu çünkü en azından bu açığını giderecek bir transfer ihtimali vardı fakat ikinci dönemimizdeki gibi hem kısıtlı bütçe, hem de kendisinin eskisi kadar gayretli olmayışı gibi faktörler üst üste gelince başarısızlık kaçınılmaz olmuştu. "barcelona'yı babam da şampiyon yapar" görüşüne katılmıyorum, nasıl ki fatih terim teknik direktörlüğünün ilk yıllarında kısıtlı imkanlarla bir şeyler üretebilme açısından hırslı ve araştırıcı idi, bu yapısı ilerleyen dönemlerde büyük oyuncuları ustaca, yerli oyuncuları da tam anlayacakları dilde yöneten bir tarza evrildi diye düşünüyorum. olaya böyle bakınca günümüzde transfer fatih terim için büyük bir avantaj gibi çünkü hem mevcut yerlileri iyi idare edip maksimum verim alıyor, hem de yıldız oyuncuları kaldırabilecek ağırlıkta ve onları yönetebilecek deneyimde...

    milli takıma gelirsek işi gerçekten çok zor çünkü herhangi bir turnuvaya katıldığımız takdirde kendisinin motivasyon becerisi tavan yaptığı gibi mayamızda olan milli duygulardan ötürü oyuncular da çok istekli oluyorlar fakat turnuva öncesi elemeler uzun ve sabır isteyen bir süreç. kendisinin oyuncularla geçireceği zaman çok az ve de sınırlı, ayrıca kulüpte olduğu gibi transfer imkanı da yok, ya eskisi gibi arayıp tarayıp veya iyi bir ekip kurup yetenekli yerli potansiyelleri keşfedecek, ya da halihazırda keşfedilmiş yerlileri ustaca idare edip onlardan maksimum fayda sağlamak gibi daha zorlu fakat kendisinin şu anki becerilerine daha hitap eden bir yol çizecek...

    müneccim değilim ama ben kendisinin uzun vadede çok başarılı olacağını düşünmüyorum çünkü son zamanlarda sistem ve altyapı açısından tembel fakat olanı idare etme açısından son derece otoriter, maharetli ve de hırslı bir görüntüsü vardı. ilk dönemindeki gibi olursa güzel bir jenerasyon inşa edip milli takımı başarıya götürür ama o şu mertebede iken ve o paraları alıyorken bu zahmetlere katlanacağına şahsen pek inanasım gelmiyor. sidik zoruyla da olsa bir turnuvaya katılabilsek her türlü yardırır, şov yapar ama yerli oyuncu kalitesi zaten ortada, kendisi de ikinci döneminden başlayarak ince eleyip sık dokuma konusunda biraz daha çekinik, bilmiyorum artık zaman gösterecek... ben sadece fikrimi birtakım mevcut olaylara dayandırarak ifade etmek istedim.

    tüm bunlara ek olarak bünyesinde çalışmakta olduğu tff yönetimi ve başkanını ayrı ayrı beceriksiz ve basiretsiz buluyorum. teknik direktör iyi de olsa en nihayetinde-gönderme falan yapmıyorum-maaşlı bir çalışan, kurumun baştan aşağı belli bir standardın üstünde olması gerekiyor. haliyle bu kadar yanlı ve amatör bir kadro ile bence başarıya ulaşmak çok zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın