• 12
    korkum odur ki; ülkemizde yaşanan son olaylar ve gündemin değişmesi için yapılan siyasi baskılar sonuç verip yargıtay usuli bir nedenle dosyayı bozarak mahkemesine iade edebilir.

    gerçekten de yargıtay yerel mahkeme kararını bozmak isterse onlarca usuli neden bulabilir. usuli nedenden kastım herhangi bir usul işleminin eksik yapılması. mesela ifade alınırken bir hakkın hatırlatılmamış olması, mesela para cezasının virgülden sonraki kısmının tamamlanmasında hata yapılmış olması, mesela karar aşamasında son sözün sanıklara verilmemiş olması gibi. işte tüm bu hususlar aslında işin esasına yani suçun oluşup oluşmadığına (şike yapılıp yapılmadığına) bakılmaksızın bozma nedeni yapılabilecek birtakım usuli hatalardır.

    olur da yargıtay işin uzaması ve gündemi değiştirmek adına usuli bir nedenle; yani tabir-i caizse kıytırık bir nedenle kararı bozarsa vay halimize. bu şerefsizler arkalarına satılık basını da alıp hukuktan zerre kadar anlamayan insanlarda "kazandık- haklıydık-temize çıktık" algısı oluşturabilirler. peşinden uefa'ya tff'ye milyon euroluk tazminat davaları başlıkları havalarda uçuşur. gerizekalı fenerbahçe taraftarı yürüyüşlere başlar.
    aman diyeyim yüksek mahkeme; ona şu kararı, eğlence kaldığı yerden devam etsin...
App Store'dan indirin Google Play'den alın