• 186
    yazdığı yazıların hemen hemen hepsini beğenirim ama son yazısını biraz ağır buldum. fatih terim'in tarzı biraz risklidir, biraz gaza dayalıdır, biraz haddini bilmemektir ama türk futbolu ne kazandıysa bu tarz sayesinde kazandı. önce dibe batmış milli takımı sonra galatasaray'ı daha sonra fiorentina'yı sonra yine milli takımı sonra dibe batmış galatasaray'ı hep zirveye çıkarmıştır. eğer onun bu korkmayan tarzı olmasaydı o sinmiş, batmış futbolcu grubunu ve camiayı ayağa kaldırıp zirveye çıkaramazdı.

    onun tarzı elde ettiği başarıdan daha yukarısına pek imkan vermediğini şahsım adına söyleyebilirim ama türk futbolunu ayağa kaldırma adına onun tarzına laf eden allah tarafından olmasa bile geçmişi gören, bilen ve unutmamış futbol camiası tarafından çarpılır.

    fatih terim tarzı dibe batmış türk futbolunu zirveye çıkarabilir, mancini ve lucescu tarzı sürekli başarı ve en yüksek başarıyı getirir ama dibe batmış bir takımı zirveye çıkarmaz.

    birisini överken fatih terim gibi birisini yermek pek doğru değildir. cumhuriyet öncesinde mustafa kemal atatürk nasıl ki sinmiş, korkmuş bir milleti ayağa kaldırıp bir ulus yarattıysa fatih terim de aynen öyle ayağa kaldırdı türk futbolunu. bunu inkar edersen ve küçümsersen futbol camiası tarafından çarpılırsın.

    bizim tarihimizde bu ağır yenilgiler birer kara leke olarak geçmiştir, bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur demek saçmadır. eğer dersen onun sayesinde kazandığımız başarılarla da övünmemek lazım.

    evet tarihimizde 6-0'lar, 6-1'ler kötü bir anı olarak kalacaktır ama aslolan kupalardır. uefa kupası gibi, lig şampiyonlukları gibi, çeyrek final gibi, avrupa 3. gibi... sonuçta her takımın tarihinde ağır yenilgiler vardır. mourinho real madrid'in başındayken barça'dan 6 yemişti galiba. sonuçta bu ağır mağlubiyet onun büyüklüğünden birşey götürmez. unutulmasın ki savaşta darbe almayan taraf yoktur. ara sıra birkaç yumruk yiyip nakavt olursun ama genele baktığımızda kazanan sensindir.

    yani istisnalar kaideyi bozmaz.

    bu kadar ağır yazmak yerine fatih terim'in tarzı bizi elde ettiğimiz başarılardan daha fazlasına olanak sağlamaz dersen saygı duyarım. buna ben de katılırım ama bu kadar yermemek lazım.

    (bkz: #1363826)
App Store'dan indirin Google Play'den alın