resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 8032
    fatih terim her galatasaray taraftarı için bir efsanedir, imparatordur. bundan kimsenin şüphe edeceğini sanmam, samimi bir galatasaraylı ise eğer tabii ki. bunun dışında karakter olarak sevilmeyebilir, nitekim siyasi görüşü ile, kibiriyle tanına biri sonuçta. bu durum bir antipati oluşturabilir. lakin sırf 96-2000 döneminden dolayı her galatasaraylı için bir efsanedir bunu baştan belirtelim.

    bunun haricinde bazılarının fatih terim'i galatasararayın üstünde gösterme anlayışını kabullenemiyorum. çünkü benim için ve her samimi galatasaray taraftarı için asıl düşünce terimin de dediği gibi 'aslolan galatasaray'dır. yani eğer terim olmasaydı bjk olurduk, terimsiz galatasaray'dan soğudum veya terim olmasaydı uefa kupası olmazdı gibi saçmalıklar bir galatasaraylının ağzından çıkıyorsa onun galatasaraylılığından şüphe ederim. nitekim o sadece başarı için galatasarayı destekleyen ve başarıdan nemalanan bir taraftır bana göre.

    bana kalırsa fatih hoca italya'dan döndüğünden itibaren kendini geliştirememiştir. ne euro 2008'deki başarı ne de son iki yılda bizim şampiyonluklarımız sadece ve sadece fatih terim'in başarısı olarak gösterilemez. bu benim kişisel görüşüm, buna herkesin katılması gerekmez.

    şimdi gelelim asıl eleştirmek istediğim konuya. birileri ısrarla fatih terim olmadan galatasaray'ın başarılı olamayacağını iddia ediyor ve bunda ısrar ediyor. bu kişileri terimsporlu veya fatih terimci diye yaftalamayacağım ama bu kişiler sadece galatasaray sözlük gibi mecralarda değil, bizzat medyanın içinde çokça bulunuyor. nitekim terim medyada çok güçlü lobisi olan biri ve bunu kullanmakta bir beis görmüyor. neyse asıl mesele şu ki hiç kimse galatasaray'dan büyük değildir. ve galatasaray terim olmadan da büyük başarılar yaşamış, ve daha nicelerini yaşayacak bir camiadır. zaten terimin başarılı bir hoca olarak anılması sadece terimin kendi başarısıyla değil, galatasaray'ın ona sunduğu imkanlarla gerçekleşmiştir.

    sonuçta galatasaray bu ülkenin en büyük spor kulübüdür ve bu böyle kalacaktır. galatasaray'ın hiç kimseye ihtiyacı yoktur. ve galatasaray'ın başarıları tek bir şahsın başarısı olarak gösterilemez ve bu seviyeye indirelemez. bunu yapan bence samimi bir galatasaraylı değildir.

    bazılarının şunu da anlamısı gerekiyor. fatih hoca artık gitti ve milli takımın başında kalacak. yani 7 senelik kapı gibi bir kontratı var ve galatasaray'a teknik direktör olarak dönmesi imkansız bir şey. bundan sonra terim de terim demenin ne galatasaray'a ne de taraftara bir faydası yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın