• 12
    galatasaray sözlükte nasıl yapılacağı hiç bilinmeyen şey. sözlüğün en büyük sıkıntısının da bu olduğunu düşünüyorum. burada yapılan şey eleştiri değil en kibar tabiriyle "bok atmak".

    açın istediğiniz futbolcunun, istediğiniz teknik direktörün başlığına bakın bu durum anında göze çarpıyor. her gün entry girilen her başlığın %95inde en azından böyle bir entry var.

    örneğin adam geliyor, x bir futbolcunun başlığına "bu adam mersin idmanyurdu'nda bile ilk 18'e giremez" yazıp gidiyor. arkadaşım neden? giremeyeceğini düşünüyorsun tamam da neden? her futbolcuyu sevmek zorunda değilsin eyvallah, takımımıza yakışmadığını da düşünebilirsin ama adamı böyle itin bir tarafına sokuyorsan sebebini söylemek zorundasın.

    ha aynı şey övenlerde de geçerli, yine neredeyse her futbolcunun başlığında "çok iyi topçu, hakkı yeniyor, kıymeti bilinmiyor" diye entry var. arkadaşım iyi de neden iyi? nesi iyi? sahada yaptığı neyi beğeniyorsun onu da yazıver de hepimiz aydınlanalım, bizim de göremediğimiz iyi bir yönü varsa o futbolcunun "aa harbiden lan adam şu konuda iyi" deyip biz de görelim onu.

    moderasyona da birkaç sorum var. sözlükte çaylaklığımdayken kurallar arasında "her entry nitelikli ve özgün olmalıdır" yazıyordu. hatta çok gerilip sildiğim çaylak entrylerim oldu benim bu yüzden.

    sadece çaylakken mi nitelikli entry girmek zorundayız?

    yazar olan sözlük babasının çiftliği gibi sözlükte entry sıçabiliyor mu?

    bir futbolcunun başlığına girip sadece "gerizekalı" "mal" "düğünümde bile oynatmam" vs. gibi şeyler yazmanın veya hiçbir nedene dayandırmadan onu övmenin neresi niteliklidir?

    bu konularda beni aydınlatabilecek, ama bahsettiğim, burada eleştirdiğim entryler gibi değil, adam akıllı nedenleriyle benim bu sorularıma cevap verebilecek mod varsa mesaj kutumu yeşillendirsin lütfen.

    arkadaşlar bilmiyorum bana düşer mi ama tek bir şey rica ediyorum sizden. buraya bir şey yazacakken bir durup düşünün sadece. "ben bu konuda fikrimi belirtmek istiyorum ama ben bu fikrimi ne şekilde yazayım ki insanlara da üç kuruş faydası olsun?" diye bir sorun kendinize.

    sadece belirli bir kesim bile entry girerken bunlara dikkat etsek, ben inanıyorum ki sözlüğün havası değişecek, saçma sapan kavgalar dönmeyecek bu sözlükte. dönen tartışmalara bile bir seviye gelecek, tadından yenmeyecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın