resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 8009
    34 senelik galatasarayliyim. acisiyla tatlisiyla tam 34 sene. karim hamile ve dogum yapacagi gun 2 gun gecti. hala cocugumu bekliyorum. yukarida allah var dogmamis cocugum uzerine yemin ederim ki fatih terim benim icin baba figurudur. gönul isterdi ki takimin basinda kalsin sampiyonlar ligini alalim veya kume duselim ama o adam kulubede dursun. benim ona sevgim bu kadar buyuk. ona karsi sacma sapan elestirilere ve nefret söylemlerine izin vermem.

    yanliz kimse dört dörtluk degil. terim de buna dahil. kendisi cok özel bi adam. su sozlukte kimi koysa takima 2 ay sonra monte eder, bi sekilde oynatir. motivasyon konusunda belki kurtulus savasini baslatan ataturk kadar iyidir. aldigi oyunculari özel secer. cogu sorunludur, ezilmistir, özguveni zayiftir. cunku zaten kaybedecek birseyi olmayan insanlari motive etmek, tinercinin cebine bi paket marlboro koyup adam dövdurmek kadar kolaydir. kendisinin bu kadar basarili olmasinin sebebi insani okuma konusunda asmis biri olmasidir.

    ancak terim'in karakterinde 2ncilik olmadigi icin basari konusunda elinden geleni yapar. obsesiftir. tutkuludur. basarisiz olursa ceker gider. yaptigi yorumlardan bunu anlamak o kadar basit ki; real madrid'den 6 yedigi macta "gol atincaya kadar herseyi yaptik real'e top vermedik" demesi bile icinin nasil kanadigina isarettir. baskasi olsa cikar "futbol der" ceker cikar ama terim kendisine kimse ses cikarmasa da vicdaninin sesi icini kavurdugu icin aciklama yapmak "bakin aslinda iyi oynadik" demek zorunda hisseder kendini.

    3ncu döneminde takima kazandirdigi kadroda muslera ve selcuk haric cogu sorunlu oyunculardi. söyle bi dikkatle inceleyin, yilin balonu secilmis melo, ölumden dönmus semih, ucun biri diye gelen ujfalusi, kimse adam edemez denilen engin baytar, necati, sabri, ceyhun, umut, burak, bitti denilen hamit, sneijder, parasini alamamis drogba, yedege dusmus eboue, son gun piyangosu riera, babasi ölmus 18'lik bruma vs... bu liste uzar gider. bu oyuncularin hepsi ekstra motivasyona ihtiyac duyan "sen yaparsin oglum, aslanim benim, afferim kocum" sözlerine bagimli oyuncular. fatih terim hepsini özel olarak secti. dolayisiyla baslarinda baba gibi, reis gibi durdu fatih hoca. hani o hepimize asiladigi baba figuru yok mu? "dalin lan" dese kim dalmaz?

    simdi babasiz kaldi hepsi. baslarina mancini gibi kendini ispatlamis, premier ligin, serie a'nin tozunu atmis elit bir hoca gelmis. adamin sekli butun oyuncularindan fazla. profesyonel ve duygusalliga yeri olmayan bir adam. yani bi yerde "üvey baba"...

    o uvey baba, fatih terim'in kiyip da söylemedigi seyleri uvey evlatlarinin yuzune carpmis. kopenhag macinda muhtesem top oynamalarina "ben de bu futbola sasirdim" demis bir uvey baba. bir tane bile oyuncu getirmedigi fatih terim'in kadrosunu yönetmeye calisan bir uvey baba. travma gecirmis oyuncularini duygusalliktan soyutlamaya calisip, futbolun temelini asilamaya calisan, arayis icindeki mancini haliyle eline verilen moral olarak cökmus oyuncularla haftayi kurtarmaya calisiyor. adamin bunda sucu yok.

    ancak bir galatasarayli olarak takimimin basinda hicbir sucu olmayan adami itin götune sokamayacak kadar cok seviyorum galatasaray'i. fatih terim falan anlamamam ben söz konusu sari kirmizi olunca. kan kusup kizilcik surubu ictim demem gerek mancini icin. ucunda galatasaray var. sanki sahadaki oyunculari o almis gibi, takimin bu ruhsuzlugundan o sorumluymus gibi "imparator fatih terim" diye bagiramam. giden gitti elimizde mancini kaldi. onu da ezip gecelim feneri el birligiyle sampiyon yapalim...

    ben yapamam arkadas kusura bakma. benim galatasarayliligim takimin basindaki sucsuz hocaya kufur etmeye musade etmiyor. sahada milyon eurolar kazanan ve buna ragmen hala gaza ve motivasyona ihtiyac duyan salak oyuncularin gercek hallerinin aciga cikmasini göremeyip, agiz dolusu "imparator fatih terim" diye bagiramam ben.

    fatih hoca gitti, peki niye selcuk degismedi, umut - drogba degismedi, muslera hala kedi? cunku kendilerine saygilari olan sorunsuz, asmis ve profesyonel oyuncular... fatih hocanin buyuklugune kimse laf diyemez. baskalarinin hayallerinin bizim gercekleriniz olmasinin sebebir terim. ama bu adam basarili ve tek olma hastasi oldugu icin planlamasi son derece kötu bir hocadir. fatih terim'i getirdiysen göndermeyeceksin.. gönderdiysen de sonunu dusuneceksin.

    budur isin sirri...
App Store'dan indirin Google Play'den alın