resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 7979
    yazacaklarım sataşma mı olur ne olur bilemem, ama fatih terim neden galatasaray'ı bırakıp enkaz halinde milli takıma gitmek istesin? demek resmen futbol cahilliğidir.

    öncelikle şunu belirtmek lazım ki milli takım hocalığı düpedüz emekliliktir. ki fatih terim belki de ömrü boyunca kazandığı kadar parayla emeklilik sözleşmesine imza atmıştır. milli takım yönetmek kulüp yönetmekten çok daha rahat bir iştir. bakın kolay iştir demiyorum, yan yana oynamaya alışık olmayan bir sürü adamı yan yana oynatmak elbette kolay değildir. fakat milli takım 2 ayda bir toparlanır, kısa bir süre antrenman yapar, birkaç maç oynar ve dağılır, iş biter. taş çatlasın senede 1-2 ay düzenli maç yapar milli takım.

    ayrıca milli takımda öyle kulüp takımında yaşadığın gibi "takımda sol bek yok, sol açığı sol beke devşireyim, yok bu olmadı stoperi oraya çekeyim, o da olmadı sağ beki oraya kaydırayım" gibi dertlerin olmaz. milli takımda bir mevkinin oyuncusu sakat veya cezalıysa, yerine bir başka kulüpten bir başka oyuncu çağırırsın olur biter. yüzlerce futbolcudan oluşan bir havuzdan bahsediyoruz burada, kulüp takımlarında olduğu gibi sınırlı bir kadrodan değil.

    hadi işin bu yönünü boş verdik diyelim, hadi işin siyasi yönünü de siktir edelim, fatih terim'in milli takımın başına geçmeyi kabul etmesi düpedüz kaypaklıktır. fatih terim hepimiz için imparatordur ama imparator diye, kulüp efsanesi diye bunu görmemek kulübe ihanettir.

    basın toplantısını hepimiz izledik, oradaki bir gazetecinin "5 ay önce federasyonu tanımıyorum diyordunuz" diye hatırlatması üzerine fatih terim'in ağzında gevelediği milliyetçilik safsatalarını izlemedilerse eğer bu arkadaşların açıp basın toplantısını tekrar izlemesini tavsiye ederim.

    sen eğer 5 ay önce "bu federasyonu tanımıyorum" diyorsan, milliyetçilikten ölsen, ruhun koşup emperyalizme karşı tek nefer olarak savaşmak bile istese, bu federasyon değişene kadar onlarla çalışmayı kabul edemezsin, bu kadar basittir bu olay.

    extensor'da çok güzel yazmış, yabancı sınırı kaldırılsın diyen aynı fatih terim değil miydi? şimdi neden türk futbolunun en yetkili isimlerinden biriyken yetkisini bu konuda kullanmıyor?

    http://www.youtube.com/watch?v=DNyfG5yLSTQ bu videoda konuşan adam fatih terim'in dublörü falan mı? biz mi tanıyamıyoruz?

    bizim söylediklerimize isyan edeceğinize, aptal aşıkların sevgililerinin hiçbir hatasını görmediği gibi ortalarda dolanmayı bırakın da, o isyanı fatih terim'e edin. fatih terim yine hepimiz için imparator, hepimiz için kulüp efsanesidir, ama giderken ve gidişinden sonra yaptıkları çok kırmıştır, bu da unutulmamalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın