resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 7966
    galatasarayın bu durumunun bir numaralı sorumlusu. bu kadroyu kendisi kurdu. türk futbolunun geleceği olan ne kadar adam varsa, ambrabatla yiğite 11 milyon euro sıçabilecek durumdayken, iflas bayrağı çekmiş beşiktaşla, elindeki ücreti yüksek futbolcuları satmaya çalışan fenerbahçeye kaptırdı. şimdi de utanmadan milli takıma çağırıyor o adamları. zam yapıp sözleşme yenilediği sabrisini, aydınını, enginini oynatsa ya milli takımda da. yabancı sınırını bile bile kadronun içine etti sonra da gitti galatasaray düşmanlarının galatasarayın içine etme sürecinin parçası oldu.

    hala tapındığınız ünal başkanınız diye entry girenler var. hala ama son iki yılın şampiyonu diye entry girenler var. son iki sene ligde bu haftalar yine bu kadar puan topladık arkadaş. sadece bu sene karşında adam gibi takımlar var. fatih terim baktı ki pabuş pahalı, yarattığı enkaz ile hiçbirşey yapamayacak, kovdurttu kendisini. bu kadar basit. sonra da yalandan iki gözyaşı oh efsane devam. volume 4'ü çeker bir ara.

    sneijder gibi, drogba gibi transferleri istemedi pek tabiki. sevmez öyle adı kendisinden çok anılacak adamları. galatasarayı çalıştırdığı dört sene yaşadığı hagi kompleksini çok iyi bilirim. takımın en önemli oyuncusu ümit davala diye demeç vermişliği bile vardır. popescu alınırken neredeyse istifa ediyordu. sneijder alındı diye yaygara koparması da gayet normal. ronaldinho alınacaktı yine koparmıştı, kaka için yine koparmıştı. sonra yandaşlarına ben kakayı istedim onlar sneijderi aldırlar diye yazdırmak kolay. sezon başında her konuda anlaşılan kakayı i s t e m e d i.

    istemez de. bayılır fatih terim şunu keşfetti bunu keşfetti denmesine. ama teknik direktörlük kariyeri boyunca, keşfedip de aldırdığı yerli adamlar vedat inceefe, hakan ünsal ve ümit davaladır. o uefayı alan kadronun, okanı, suatı, hakan sükürü, arifi, bülenti, tugayı, merti cartı curtu hepsi zaten takımda vardı. hasan şaş da zaten yıldızı parlamış ve transfer yarışı ile alınmıştı. alt yapıdan kazandırdığı değerler ise evladı manevisi belözoğlu ile semih kaya. benim aklıma başka isim gelmiyor varsa paylaşırsınız özür dilerim. öyle galatasaraya onu bunu falan keşfedip de kazandırmışlığı yoktur.

    hagi, popescu, sneijder ve drogba transferlerinde zerre emeği olmadığını da bilerek, yabancı futbolcu vizyonu da sarrdan, felipeden, filipescudan, bratudan, petreden, brumadan, chedjoudan, danyden ibarettir. bulur getirir ribery gibi adamı anlarım. ama bruma gibisini elalem 5 tane 10 tanesini birarada alıp başka takıma kiralıyor. bir tanesi iki tanesi tutuyor. onlarında maliyeti brumanın onda biri oluyor zaten. gidip de bilmem kaç milyon euro verince adam keşfetmiş olmuyor malesef.

    en acısı da teknik direktörlükte tırnağı olmayacak samet aybabanın ve aykut kocamanın bıraktığı yerli kadroların, fatih terimin bıraktığından üç beş gömlek daha kaliteli olması.

    fatih terim futbolcudan anlamıyor. eline verileni iyi oynatıyor olabilir. futbolcudan anlamaması ayıp da değil. zaten büyük kulüplerin milyonlarca dolarlık scout ekipleri olur. izlerler. teknik direktör şu bölgeye adam istiyorum der, scout ekibi seçenekleri sunar. içlerinden birisini seçer. ama adamın ekibi zaten, bu iş için yeterliliklerinden çok şu tarihte, bu tarihte terimle kader birliği yapmış olan adamlardan seçildiği için karşısında herhangi birşeye itiraz edebilecek bile bir adam yok. eski topçu, sonra popçu ümit bile yardımcı antrenör oldu bu takımda.

    madem kaşif, alsaydı ya oğuzhanı, olcanı, alperi, çıkarsaydı ya altyapıdan bir salih de kendisi. danyyi alana kadar ömer toprağı, serdar azizi, serdar taşçıyı alsaydı ya. gökhan töreyi getirseydi ya. kerim frei kaçırmasaydı ya. mehmet ekiciyi isteseydi ya. bu liste uzar gider. ama o ne yaptı? sabriyle, aydınla, çolakla, baltayla, baytarla sözleşme uzattı. ermanı aldı, hemen sattı. yerli diye parayı bastırıp burağı aldık. kendisinin katkısı semih ile umut oldu. selçuk demeyin gülerim. o çocuk galatasarayla anlaştığında ortada ne fatih terim vardı ne de ünal aysal. keza elmander de öyle.

    sonra da baktı bu sene pabuç pahalı, k a ç t ı. kovdurttu kendisi, kendi yarattığı enkazdan kaçtı. hem de kime tffye. demirörene. böylece maraton programını basmalarını, ben bunlarla mücadele edeceğim demelerini, hakemlere isyanlarını parodi seviyesine düşürdü. demirörene imza atarak kendini fatih terim yapan camiaya da ayıp etti.

    istediği kadar efsane olsun, bundan 20 sene torunumun bana adını soracağı ilk kişi olsun farketmez. uefa kupası kadar, 6 şampiyonluk kadar, 6 yediğimiz maçları, saçma sapan adamlar için saçtığımız servetleri belki hatırlamayacağız ama bu kaçışını da asla unutmayacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın