resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 7930
    kendisinin efsaneliği, karakteri hakkında yorum yapmayacağım. yorum yapacağım şey, teknik, taktik mevzular.

    her iyi hocanın yükselişi olduğu gibi düşüşü de olur.
    fatih terim artık günümüz futboluna ayak uyduramıyor, eski futbol anlayışından sıyrılamamış, takımın taktiğini, oyuncularını ona göre oluşturuyor, oyuncu değişikliklerini ona göre yapıyor.

    mesela pres değil mi?
    adı çok güzel bir şey, pres. peki pres demek terim'in yapmak istediği şeyin adı mı? bence hayır. bugün bir stoper sırf 90 dk da 1 tane hata yapacak diye forvetleri sürekli koşturmanın ya da maça sırf bunun için önde basmak için çift forvetle çıkmanın manası yok. o çift forvetin yerine bir orta saha oynasa, orta sahada daha dirençli olsak, daha az açık versek, iyi olmaz mı?

    bugün sırf ramos hata yapacak diye madrid'den 6 gol yedik, çok gazlandık, çift forvet çıktık, sonuç? 1 gol zar zor attık. adamlar tek forvet 6 gol attı deplasmanda. sen çift forvetle atamadın yani çift forvetin ne faydasını gördün? arena'da evinde, tamam yap anadolu maçlarında tabi ki, diğer maçlarda neden yapıyorsun?

    hollanda türkiye maçında yaptın, ne faydasını gördün? öyle bir taktik ki, rakibi 10 kez püskürtürsün ancak bir seferde golü yersin ve işin biter. ancak onlar ne yapıyor, orta saha dirençli çıkıyor, seni püskürtüyor, sen gol atacağım diye 90 dk cebelleşirken o nasıl olsa açık verecekler bekleyelim diyor.

    sonuç? hep hüsran.

    artık kendisi kafaca bitmiş, hocalık vasıflarını kaybetmiş, takımı gazlar vs bunlar artık boş laf, dünyada hangi hoca daha doğrusu iyi hoca takımını gazlamıyor ki, türk efsaneleri işte.

    bu yüzden artık kendisini savunup mancini'yi kötülemenin manası yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın