• 8753
    futbolda başarılı olmak sadece kaliteli futbolculardan geçmiyor. sadece sistemden de geçmiyor. futbolda başarı hedef koymaktır ve o hedefe inanmaktan geçer. önce saydığım şeyler buna yardımcı olur. bizim takımda hedef var ama o hedefe inanan oyuncular yok. nasıl olsun ki? ilk 11'e girmeyen adamların daha ilk 11 hedefi bile yokken nasıl birinci hedefe odaklansın?

    şimdi sayalım.

    eray, aykut, ufuk başta kaleciler. bunların hiçbir zaman ilk 11 oynama isteği olmadı, kendilerine hedef koymadılar. halbuki biraz çalışsalar yönetim muslera'yı iyi paraya satıp kaleye onlardan birini koymayı ister. hem para kazanmış olurlar hemde yabancı kontenjanından kurtuluruz. onlar hiç çalışmadılar.

    sabri ve hakan. iki milli bek futbolcumuz. futboldan elini eteğini çekmiş futbolcular. sorsan bundan sonra ne yapmak istiyorsun diye ilk söyleyecekleri şey aileleri hakkında birşeyler olur ve jubileden sonra ne yapacakları olur. bugünden bunun planlamasını kafalarında yapmıyorsalar benim adım metin değil.

    yekta, ceyhun, aydın, amrabat, emre, engin, vs.. bunlar da aynı kafadan. ilk 11 sevdasında değiller. oynatırsalar oynarım oynamazsam da sorun değil. nasıl olsa her ay sonunda banka hesabıma para yatıyor. çok sevdiğim engin bile 1 sezon oynamadı ama hırs yapıp tam fit olarak dönemedi. g.tü göbeği salmış orta yaş amcalar gibi çıktı karşımıza.

    koca galatasaray takımında ilk 11 sevdası olan tek oyuncu umut bulut. adam her oynadığı maçta aldığı süreyi maksimum verimle oynadı. valla helal olsun.

    bizim yedek futbolcularımız umut bulut gibi olmalı. umut gibi olmalı ki ilk 11 de oynayan oyuncular pabucun pahalı olduğunu hissetmeli ve rekabete girmeliler. aslında bu durum 2 seneden beri de yoktu ama fatih terim vardı. uzmanı olduğu konu bu. gerçi o bile yeterli gelmiyordu.

    yeniden yapılanmaya gitmeli ama için forma aşkı olan, forma hedefi olan futbolcular almalı. galatasaray'a gideyim başka birşey istemem diyen futbolculardan uzak durmalı.

    elimizdeki futbolcu grubunun %80'nin de forma aşkı yok. inanç yok, hedef yok. bunlar artık doymuş ve futbolu kafada bitirmiş tipler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın