• 8742
    iyi bir sistem kuramadı henüz, oturmuş bir halde değil.

    bu takım bu kadroyla ve bu yabancı sınırıyla en iyi iki şekilde oynar:

    1) 4-4-1-1
    muslera
    eboue-semih-gökhan-hakan
    engin-selçuk-melo-bruma
    sneijder
    drogba

    2)4-4-2
    muslera
    eboue-semih-chedjou-hakan
    bruma-selçuk-melo-engin(emre)
    drogba/umut

    malesef durum böyle. en iyi futbolumuzu fatih terim'in ilk sezonunda oynadık.
    "pas futbolu" idi bu. bu oyun stilini devam ettirmemiz içinse bu oyundan anlayan oyuncular gerekiyor.

    ilk sezon elmander gibi ciğersiz ve yürekli bir adamla oynadık ki ingiltere görmüş olduğundan bu futbola çok yatkındı. al/verleri iyi yapardı ve baros'la çok iyi bir ikili olmuşlardı. burak'ta bu özellik yok. burak sadece defans arkası koşularında iyi, pozisyona girme konusunda çok iyi. umut ise takımı +1 oynatıp mücadele ediyor, bitiriciliği burak kadar iyi olmasa bile pozisyona girebiliyor.

    ancak;
    orta sahanın kontrolünü sağlayamayan bir galatasaray şampiyon olamaz, çok açık.
    bruma, selçuk, melo, engin, emre bu oyuna çok yatkın. bakın emre/engin çok akıllı futbol oynamıyor olabilirler ama önemli olan sistemdir. ve bu oyuncular beraber oynadılar bruma hariç. bruma'yı izlediğimiz kadarıyla açık alanda ve birebirde çok iyi ayrıca verkaç yapmayı seven bir oyuncu. ayrıca takımda dikine oynayabilen ender adamlardan. chedjou oynayacağına dany/riera oynayacağına bu adamı oynatacaksın! bu kadar basit.

    her takım gol yer ama her takım gol atamaz, mesele burada.
    gol attığın sürece gol yemek mühim değil. odak noktasına tekrar gelecek olursak; galatasaray'ın bu sene oturmuş bir sistemi yok!

    geriye istersen altyapıdan 5 tane adam koy, sıkıntı değil. ama önde oynayan adamlar topun kontrolünü alıp bir oraya bir buraya dağıtacak. rakibi koşturacak, kendi de rakibinden çok koşacak!

    2011-2012 şampiyonu galatasaray budur.
    2012-2013 sezonunda rakipler çok puan kaybetti diye rahattık. çok iyi top oynadığımız kaç maç var o sezon? futbolcular rehavetteydi, nasıl olsa şampiyon oluyorduk çünkü güçlüydük.

    ama bu sene yaşananları göz önünde bulundurursak; sistem ve süreklilik şart.
    sivasspor darmaduman etti takımı daha geçen hafta. * çünkü sürekli oynayan oyuncuları vardı, beraber oynayan oyuncuları vardı. kadro istikrarları vardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın