*

  • 8743
    şayet hedefleri olan bir takımsa; büyük masraflar karşılığında tribünde oturtmayı göze alıp çok iyi bir sol bek takıma katılmalıydı. bu birinci eksiklik. bu konudaki haklılığımın sağlamasını da her ne kadar geçen seneki emekleri için ne kadar minnettar olduğumu tarif etmekte zorlanacak da olsam; riera'nın tribünde otururken aldığı para üzerinden yapabilirsiniz.

    ikinci olarak; dany ve amrabat gibi bir alt seviyenin oyuncusu oldukları belli olan, zaman zaman umut beslememize ve sağladıkları göreceli katkı ile yüzümüzü güldürmelerine rağmen yollar ayrılmalı. sezon başı olmadı, karışık bir dönemden geçtik; eyvallah. devre arasının ilk işi bu olmalı. drogba'nın yaşı ortada, sneijder bir türlü üst üste on-on beş maçı göremedi, demek ki; gönderilecek bu iki oyuncu yerine de rotasyona sokulabilecek mevcut seviyeye uygun, kaliteli iki oyuncu kadroya katılabilirdi. eğer galatasaray yönetiminin mevcut kuralları değiştirecek gücü yoksa; yapılması gereken budur. ama devre arasında, ama sezon sonunda.

    üçüncü olarak; boy gösterdiğin her kulvarda başarıyı yakalamaksa hedefin -galatasaray için aksi düşünülmemeli zaten- yatırımların heba olması riskini de göze alarak hakan çalhanoğlu, kerim frei, gökhan töre, ömer toprak, serdar taşçı, alparslan öztürk, sinan bolat, tolga zengin gibi oyuncuların bir veya birkaçını mutlaka kadroya katmalıydık. hem teknik direktörümüz hem de yönetimimiz başka ihtirasların peşindeydi; yapmadık. bu saatten sonra kuralları değiştirecek kudret yoksa; bu yönde adımlar süratle atılmalı.

    dördüncü olarak; mancini ile oturulup konuşulmalı, minimum hedefin fenerbahçe'nin ve beşiktaş'ın ardından üçüncü olup -gönül razı gelmez, ama ihtimaller hesaplanmalı- doğrudan şampiyonlar ligi'ne katılım hakkını elde etmesi olduğu anlatılmalı. bu takdirde kendisine oynatmak istediği sistem ve dizilime uygun, kaliteli yerli ve yabancı oyuncuları takıma katması için gereken tüm imkanların zorlanacağı sözü verilmeli.

    beşinci ve son olarak; kurumsallaşma teknolojik yapı biçiminde adlandırılan, şirketler üzerinden konuşacaksak şayet; şirketin sahibini değil tek tek alanlarında uzman olan yöneticilerden oluşan kurul tarafından kararların verildiği sistemin oluşturulması ile sağlanır. madem yola bu şekilde çıkıldı; buna uygun adımlar atılmalı. icabında futbolcu transfer eder gibi bir ekip kurarsın yıllık üç milyon euro maliyetle, alanında uzman yabancı antrenörleri genç takıma monte eder, yanlarına bulabildiğin en iyi yerli ve yabancı scoutlardan oluşan bir ekip yerleştirirsin; önümüzdeki yılların alt yapısını kurarsın. gerçekten haklarını yiyemem; ekonomik olarak kulübe ivme kazandıracak hamleler yapıldı-yapılıyor. fakat galatasaray spor kulübü yıl sonunda kar-zarar bilançosunun nasıl şekilleneceğine göre değerlendirilen bir kurum değil. bizler de bir fayda sağlamak amacıyla bu kulübü takip eden soğukkanlı yatırımcılar değiliz. bu nedenle; söz konusu husustaki denge bir an önce yeniden tesis edilmeli. icabında günahlarla yüzleşilmeli, tekrarının olmayacağına dair camianın güveni kazanılmalı. elbette bu beşinci madde olarak nitelendirdiğim paragrafta biraz futbol takımının ötesine taştım, farkındayım; bu hususta siz sözlük yazarlarının ve emeklerine saygı duysam da arada bir sürtüşmekten kendimi alamadığım moderatörlerimizin affına sığınıyorum.

    şayet; bir şeyleri tamamen yerle bir etmeden eskisinden daha sağlam biçimde tesis edeceksek, izlenecek yol haritası kaba hatlarıyla budur. şartlar oraya itiyorsa; makul bir borçlanma ile bunların tesisi için olabildiğince süratli biçimde gerekli adımlar atılmalıdır. mevcut galatasaray spor kulübü yöneticileri gerçekten galatasaray'ın bekasını düşünmektelerse; vaktin nakitten de değerli olduğu bir süreçten geçtiğimizin bilinci ile hareket etmek zorundalar.

    nacizane tespit ve tavsiyelerim bunlardan ibaret. bilmiyorum eksiği, gediği, tutarsız yönü, oluru, olmazı var mıdır. lakin bir şeylerin yapılması da şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın