resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 7617
    yaptığı yanlışlar, yapmadığı doğru hamleler yok muydu? vardı.
    peki yaptığı doğrular, yapmadığı yanlışlar yok muydu? vardı.

    bu ikisi arasında ikincini daha çok yaptığı için 2 sene üst üste şampiyon oldu. birincisini hiç yapmayan bir teknik direktör henüz dünyaya gelmemiştir. zaten iyi teknik direktörler ikincisi sıradaki hamleleri daha fazla yaptıkları için iyi olmuşlardır.

    bana göre fatih terim'de eksik olan tek şey var. o da yanına akıl danışacağı bir adama ihtiyaç duymaması. çok iyi bir lider ama her lider gibi arkasını toparlayacak bir yardımcıya ihtiyacı vardı. fatih terim hiçbir zaman buna gereksinim duymamıştır. hep tek adam olmak istemiştir. tek adam olmalı ama arka planda hep onu tamamlayacak birisi olmalıydı. bu ne ümit davala olurdu ne de hasan şaş. bunlar sadece getir götür işi yapacak ara eleman olurdu.

    plan yaparken onu öyle yaparsak hata yaparız diyip fatih terim'in başka bir strateji izlemesine yol açacak birisine ihtiyacı var. imparator masada oturmuş strateji çizerken ümit ve hasan bırakın müdahale etmeyi dikkati dağılmasın diye nefes bile almazlar. işte yapılan hatalar burada başlıyor. oturacak birisi terim'in karşısına çatır çatır müdahale edecek. hocam onu öyle yapmasak daha iyi olur diyecek. şöyle yaparsak bu yüzden daha iyi olur diye konuşacak, muhalefet edecek. hoca da tekrar gözden geçirecek.

    riera'yı alması, dany'i alması, amrabat'ı alması, engin'le tekrar sözleşme imzalaması, gökhan inler'den vazgeçmesi, elmander'i göndermesi, chedjou'yu alması, vs.. gibi konuları tekrar gözden geçirticek birisi olsaydı şu anda futbol peygamberliğini ilan etmiş olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın