• 8512
    dün geceki maçı izlerken hakikaten şu takımı kurulurken arkasında hangi mantık var merak ettim.
    fatih hoca imparator, tarihimize altın harflerle geçmiştir ama bana veya kimseye şu takımı sezon öncesi nasıl kurmuş ve nasıl hazırlamış izah edemez. belli ki yönetimle girdiği itiş kakış, milli takım için lobi falan yapmakla uğraşırken takımı unutmuş.
    sezona ve şampiyonlar ligine çok kötü başlamamızın başka bir izahı olamaz. kondisiyon anlamında çok kötü çalıştırılmış bir takım, takım içinde yaratılan suni problemler ve en önemlisi takımın yerli oyuncu kalitesinin hiç artırılmaması.
    bir ara sahada sabri, aydın ve emre'yi izlerken bunları düşündüm. bir takımda drogba, snayder, melo, selçuk, muslera, gibi adamlarla bu üç oyuncuyu aynı anda oynatmanız demek sizin fena halde kadro planı yapmaktan aciz olduğunuzu gösterir. bunlara yıllardır kangren olan hakan balta, yekta, ceyhun, engin, gökhan vs... ekleyin.
    emre topu her aldığında 360 derece etrafında dönecek, sabri her zaman saçma sapan bir şekilde topu ayağından çıkaracak, aydın asla ikili mücadelede ayakta kalamayacak ve adam geçemeyecek, ceyhun, yekta 3 metrekare alanda sadece yana ve geriye pas verecek, hakan balta sahanın en yavaş, en güçsüz oyuncusu olacak ve bir tane bile bindirme yapamayacak, semih 2 yıldır yerinde sayacak, burak aldığı her topu ezecek, faul yapacak, ofsayta düşürecek vs....

    hakikaten bu yerli kadrosu ile nasıl bir takım lig şampiyonluğu ve şampiyonlar liginde başarı parolası ile yola çıkar? ortada bu yabancı garabeti varkeb ve temmuz ayında değişmeyeceği belliyken neye güvenip de bir tane bile adam gibi yerli oyuncu alınmaz, alınamaz. bu kadar yetersiz, kapasitesiz, kifayetsiz, tembel, kendine bile saygısı olmayan vampir gibi yıllardır kulübün kanını emen ve taraftarı zıvanadan çıkartığ delirten bu adamlara futbolcu diye tahammül etmek zorunda mıyız?

    sıçarım sabri reis saçmalığına da, bedava oynaması gerekirken teklif edilen parayı beğenmeyen karaktersiz aydın yılmaz züppesine de, apaçi emresine de....

    ben ab kuralının canı gönülden çıkmasını diliyorum ve sahada adam gibi alt yapı ve temel fundemental eğitimi almamış hiç bir türk oyuncu görmek istemiyorumç. taki o zaman kadar sahadaki tüm oyuncuların ab pasaportlu ve yabancılardan kurulmasını diliyorum. çünkü pasaportun ne olduğu, oyuncunun altyapıdan mı olduğu zerre kadar skimde değil. ben sahada temel futbol bilgisine sahip modern futbolun emrettiği oyun karakterine sahip zeki futbolcular görmek istiyorum. türk olmuş, yabancı olmuş farketmez.

    yıllardır ahbap çavuş ilişkileri ve fatih terim gibi hocaların kayırması ile emre, sabri, aydın, hakan, gökhan, ceyhun, yekta gibi bir sürü oyuncuyu bize futbolcu diye yutturdular. yeter artık!!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın