• 455
    türk futbolunun evrim piramidinde normal veya kalıplı sayılabilecek fiziğe sahip futbolcu adayları elenmiştir. piramidin en tepesinde kısa boylu, çelimsiz ama inceci, mevkisi tam olarak belli olmayan fakat her özellikten biraz biraz bulunan, on numara gibi gözüküp aslında bir on numaranın sahip olması gereken vizyon ve liderlik vasıflarının çeyreğini bile taşımayan lakin uzaktan çok yetenekli gibi gözüken piç kılıklı, sarı pipi tipler bulunmaktadır ve bütün altyapılar bu gibi veletlerle doludur.

    bu konuda o kadar doluyum ki saymış olduğum kriterlere uzaktan yakından sahip herkese karşı aşırı bir ön yargı taşıyorum. hemen dibimizde de böyle biri var ve lanet olsun ki adam bir arpa boyu yol katetmek yerine her seferinde yukarıdaki kriterlere ne kadar uyduğunu kanıtlarcasına sıçıp sıvıyor. göt olmaya razı olsam da şu an için böyle bir ihtimal yok gözüküyor. türk futbolunu takip eden herkes bu tarz oyuncuları üç büyüklerdekiler başta olmak üzere bir çırpıda sayacaktır.

    amına koyim kuzey ülkelerinde böyle it gibi koşan fizikli herifler var, orta avrupa'da normal fiziğe sahip hayvan gibi teknik adamlar var, afrika'dan beygir gibi adamlar çıkıyor, bizden de ya sarı pipi, ya da kalas yetişiyor.

    şunların hepsini gaz odalarına tıksak türk futbolu makus talihinden kurtulur mu acaba? ya da tüm antrenörleri örgütleyip ortama salalım, yol yakınken bunların önünü kesip telefoncu, kasiyer, dijitürkçü, damacanacı falan olmalarını sağlasınlar da bari hizmet sektörü kalkınsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın