• 7239
    onceliklerini belirlemek icin bir nefes alip empati kurmasi gereken sozluk. bu gorusu her ne olursa olsun tum yazarlar icin gecerli. aslinda herkesin derdi ayni ama bazi konulara tepkiler farkli cikabiliyor ki bu cok normal cunku bir hatta birden fazla yanlis var sporla ilgili. bunlari ne sindirebiliyoruz ne de anlamlandirabilyoruz. bu anlamlandirma cabasinda tabiki suclu arayacagiz, kizacagiz, isyan edecegiz. bunu yaparken isin dozunu kacirip kalp de kirabiliriz. herkesin hatirlamasi gereken sinirle bir seyi soylememeye calismak, sinirle soylenmis bir sey varsa da bunun anin verdigi aci, isyan ve belki gelecek korkusuyla oldugunu hatirlamak. boylece fikir ayriliklarimiz kavgaya donusmez.

    hicbir sey salt iyi salt kotu olamaz. hatta son zamanlarda yasadaklarimiz o kadar hassas konular ki, herkes suclu -biz taraftarlar bile- cunku oncelikleimiz kaybettik camia olarak. gecmisi degistiremeyecegimize gore artik onceligimizin galatasaray oldugunu ve bunu yapmak icin de kendi ic degerlerimizi ortaya koymamiz gerektigini kabul etmemizin zamanidir. o nedenle suclu aramak yerine soruna odaklanmaliyiz. sene sonu gelip hesap defteri acildiginda gerekirse suclulari da konusuruz ancak suan icin sorun-cozum odakli olmaliyiz.

    tekrar taraf tutma kavgasina donersek soyle bir ornek sanirim konuyla alakali yaklasimi en kolay ozetler. dunyanin en iyi hakemleri pozisyonlari en iyi suzen degil, bunun yanina futbolcuyu ve ruh halini en iyi suzendir.
    cani yanan bir adama niye bagiriyorsun diyemezsin, ama cani yanan kisi de isyanini dogru yonledirmeli.
    umarim en kisa surede taraf olmayi birakir tekrar galatasrayli oluruz.

    herkese saygilar
App Store'dan indirin Google Play'den alın