resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 7278
    şöyle bir benzetme yapıp anlatayım demek istediğimi adından da hareketle; osmanlı yukselme devri fatih'le baslar kanuni'den sonra biter*.

    fatih varken osmanlı altın cagına başlamıştı, her alanda üstün bir devletti. sonra fatih zehirlenerek öldürüldü bir aksam yemeğinde. hala kesinlik kazandırılamamıştır zehirlenme iddiaları, tam bilinmez yani neler olduğu öldüğü gece. ve bunun üstüne yerine oğlu ii. bayezid gecti. osmanlı o kadar güçlüydü ki bayezid cok yetenekli bir padişah olmasa bile devlet yine coğrafyanın en güclü devletiydi basarının devamı gelmişti doğal olarak toprak kaybedilmemiş, sınırlarını genişletecek topraklar da alınmıştı bir miktar. ama hiçbir şey eskisi gibi değildi. kötüleşmese de devletin hali, padişah kendi askerleri tarafından bile babası fatih gibi benimsenemedi hiçbir zaman. fatih gibi hissettiremedi. ve sonrasında padisah toprak kaybettirmemiş hatta kazandırmıs olsa bile, yerini babası fatih'e daha cok benzeyen yavuz'a, yani bir başkasına bırakmak zorunda kalmıstı. bu sırada osmanlı hala yukselme devrine devam ediyordu, sonrasında daha da yükselecekti hatta.

    uzatmadan bağlıyorum; muhtemelen aynı hızda olmasa da yine basarılar sürecektir. galatasaray bu coğrafyanın en iyi takımıdır çünkü, basarıların sürmesi de doğaldır. ama taraftarın hislerini belirleyen şey başarıdan daha başka şeylerdir. herkes aynı hissettiremez. biz fatih terim'i göndererek o hissettiklerimizi kaybettik, başarımızı değil.

    ve biz o hissettiklerimize ağlıyoruz şuan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın