resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 7275
    türk değil de başka milletten çıksa ülkesinin futboluna bize yaptığı katkıları yapsa futbola ilgimizle alakalı olarak bazımız unutmuş bazımız hatırlıyor olurduk. ama kesin olan bir şey var, bu tarz başarılar özellikle yaşanan ülkenin ve takımın taraftarları tarafından kesinlikle hatırlanıyor olurdu.

    belki iki sene önce hangi takımın uefa kupası'nı aldığını hatırlamıyor olabilirsiniz ama mesela 2004'te -hadi tarihi de hatırlamayın- otto rehhagel -hadi teknik direktörü de hatırlamayın- tarafından sıkıcı defans kurgusuyla yunanistan'ın avrupa şampiyonu'nun olduğunu hatırlarsınız; ya da zidane'nın son maçında kafa atmasını; ya da ronaldo'nun -gerçeğinin- sakatlandığı anı. beklenmedik olaylar hafızalarda daha çok yer edinirler. hele bir de sizin kişisel tarihinizde yer alıyorsa oradan silinmeleri çok uzun zaman alır. bu yüzden 13 sene önce kazanılmış avrupa kupası hala konuşuluyor. çünkü ülkemizde ilk ve tek. çünkü hala ne bizim ne de başka bir türk takımı tarafından aşılamadı. bu yüzden fatih terim'i ayırın bütün kadro yardımcılarına kadar çoğu galatasaraylı -hatta rakip taraftar- tarafından ezbere sayılır. eğer önümüzdeki 50 senede 25 uefa kupası, 10 şampiyonlar ligi kupası,4 dünya kupası, 5 avrupa kupası kazanırsak o zaman bazı isimler flulaşabilir.

    zamanın hızlı akması, çağın tüketim toplumlarının egemen olması, tarihin gerçeklerini değiştirmez. bizler milyonlarca insan gibi göçüp gideceğiz; ama fatih terim gibi insanların yaptıkları iyisiyle kötüsüyle tarih kitaplarında yerlerini daima koruyacaklar. bu yüzden zaman geçiyor, alışın buna diyerek olayları savuşturmanın faydası yok. tabii ki önümüze bakacağız ama ortak aklımızı oluşturan ve ileride yaşayacağımız olaylarda vereceğimiz refleksleri şekillendirecek olayları es geçmeyi önermek anlamsız hatta zararlı. dersimizi alalım yola devam edelim.

    bu tartışmalara neden olan konuyla ilgiliyse fikrim özetle: (bkz: #1313000)
App Store'dan indirin Google Play'den alın