resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 6925
    hem taktiksel hem de zamana ve spordaki teknolojilere ayak uydurması açısından avrupa'nın şu an en iyi 10 teknik direktöründen biri. kafasını maça verdiği zaman çözemeyeceği durum yok. özellikle son 2 yıldır kötü sonuçlar veya oyunlarla kapattığımız maçların ilk yarılarının ardından yaptığı hem taktiksel hem de oyuncu değişiklikleriyle birçok maçı çevirmesi bunun en önemli ispatı. mesela 5 aralık 2012 sporting braga galatasaray maçı'nda takım farklı zamanlarda 3 farklı formasyonla sahaya dizildi. duruma göre çare üretti yani. yine bir diğer örnek kimse çok önemsemese de 6 nisan 2013 galatasaray mersin idman yurdu maçı'nda takım 10 kişi kaldıktan sonra ikinci yarıda 3-4-2 gibi bir taktiğe dönmüş ve yaklaşık 60 dakika rakibinden 1 kişi eksik oynadığı takımı, rakibine 3 gol atmıştır. galatasaraylılığı, galatasaray'a olan bağlılığı, hisleri vs zaten tartışılacak konular değil.

    son dönemde yaşananlara gelirsek, ister yönetimde görece daha iyi anlaştığı adamların tek tek görevden alınması deyin, ister yeni yönetimin seçildikten sonra değil de a milli takım'a gittikten sonra sözleşme uzatmayı teklif etmesine kırılması deyin, ister önce 3 yıllık deyip sonra başarıya göre 1'er 1'er uzatalım denilen sözleşmesi deyin, ne derseniz deyin kendisi de egosuna yenik düşüp a milli takım'ın başına geçerek fahiş bir hata yapmıştır. kendisi gibi bu ülkeye ciddi hizmetler etmiş şenol güneş, mustafa denizli, rasim kara, yılmaz vural gibi adamlar ya da ülkeye çok yararı dokunmasa da fenerbahçe'ye avrupa ligi'nde yarı final oynatmış aykut kocaman boştayken 'bu arkadaşlarım boştayken ve kulübümün çok önemli maçları arefesinde çok önemli hedefleri varken bu görevi devralmak bana yakışmaz' tarzı bir cevap verip herkesin gönlünü kazanmak varken yaptığı yanlıştır. her şeyden evvel allah razı gelmez. fatih terim enerjisinde antrenörler milli takımlara fazladır. oraya yaşça çok daha büyük ve tecrübeli, sadece oyuncu izleyip maçlarda takımını taktik olarak hazır edecek kalitede insanlar gerekir. mesela alex ferguson, mesela trapattoni, mesela aragones.

    umalım da galatasary'ın ali menfaatleri için başkan ünal aysal ve yönetimle ortak noktada buluşur ve herkes için, başta galatasaray için en doğru kararı verirler de bu polemikler biter. zira tamamen oynanacak maçlara konsantre olmanın zamanı geldi de geçiyor, başka şeylerle uğraşmak bu saatten sonra safi zarardan öteye gitmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın