• 42
    iyi niyetli iyi insanların fazlaca romantik de olsa iyi bir projesiydi istanbul united. kötü niyetli kötü insanlar ve iyi niyetli aptal insanlar tarafından paramparça oldu.

    herkes istanbul united'ı kendince bir yere çekmeye çalıştı aylar boyunca, esas sıkıntı da buydu aslında. mesela:

    -kimisi bu birlikteliği vatan hainliği olarak gördü çünkü başbakanımızı eleştiren insanların fikriydi bu. başbakanı eleştiriyorsanız vatan hainisiniz çünkü bizim memlekette.
    -kimisi bu birliktelik olunca şike, doping gibi şeyler el birliğiyle unutulur sandı ki tam tersine orada sivil itaatsizlik vardı. başbakana, kulüp başkanına, yöneticiye fark etmeden.
    -kimisi içindeki diğer takımlara olan sempatisini öne çıkarmak olarak gördü, kendi takımını pas geçip diğer takım atkıları ile ifade etti kendini. bizim memlekette fikirlerde orta yol yoktur, ya cimbomlu ya anti-cimbomlusundur. cimbomluyum ama fenerbahçe'ye saygım var dediğin anda vatan haini olmasa bile takım haini ilan edilirsin bizde. alex iyi oyuncu diyen her küfrü hak eder, ve kendi takımının en kötüsünü bile alex'ten üstün görmen gerekir. aynısı fener'de de aynı, beşiktaş'ta da.
    -kimisi olayı iyice romantikliğe çekti, kol kola stadlarda maç izleyebileceğini sandı. ne salak değil mi bu insanlar?
    vesaire vesaire.

    peki bu istanbul united ne işe yarayacaktı?

    -ben şampiyonluk maçımda beşiktaş'tan geçebilecektim teorik olarak. kimse formamdan ötürü öldürmeye kalkmayacaktı beni.
    -eboue'ye gene ırkçılık yapılacaktı belki ama tepki gösteren fenerli sayısı daha çok olacaktı.
    -birisi rakip takımdan birisini bıçakladığında herkes ortak tepki koyabilecekti. katili savunan çıkmayacaktı sadece aynı renkte formada buluştuk diye. kim bir katili savunabilir ki değil mi? bu gözler çok örneğini gördü.
    -federasyon bir hata yaptığında kulüp başkanlarının politik çıkarlarından bağımsız beraber protesto edebilecektik. çünkü gene biliyorsunuz, bizim memlekette ünal başkan'ın ak dediğine aziz inatla kara diyor. fikret'in mor dediğine biz turuncu diyoruz. 2 yıl önce yabancı sınırına karşı olanlar, taktik değiştirip bir anda en kral sınır destekçisi olabiliyor. taraftarını da peşinden bu saçma kuralı desteklemeye sürüklüyor.

    peki biz ne yaptık, daha kolay olanı tercih ettik.

    -beşiktaşlı bize küfretti, onunla aynı safta olmayız.
    -fenerli real madrid maçımızla dalga geçti, onlarla cehenneme gidilmez.
    -semtlerinde formayla gezemiyoruz

    diğer bir açıdan bakalım,
    -liverpool maçımızdan sonra bizimle dalga geçtiler
    -mühendis oktay'ı öldürdüler.

    başka bir açı,
    -gencecik taraftarımızı bıçakladılar. allah belalarını versin.

    herkesin birlikte olmamak için kendince haklı nedenleri var evet. ama bunların tekrardan yaşanmaması için, herkesin o goygoyunu yaptığı "ahh be keşke kol kola deplasmanda maç izlesek" muhabbetine ulaşabilmek için, ülkedeki haksızlıklara karşı forma renginden önce insan olarak anayasal hakkı kullanabilmek için insanlar birlikte olmayı denediler.

    meğerse çok kötü şeyler düşünmüşler ki burada her türlü hakareti işitiyorlar. adam ağır ultraslancı, aylardır eli şeyinde bekliyor bir tane olay olsun da giydireyim diye. adam ağır akp'li, aylardır eli başka bir yerinde bekliyor içerisinde gezi ile ilgili ne varsa öldürmek, yok etmek için. adam ağır anti-akp'li gidiyor galatasaray'ı bıraktım, beşiktaşlıyım artık diyor bundan bile siyasi çıkar hedefliyor. adam ağır anti-fb'li, anti-bjk'li, imkan bulsa sokakta formalı insan avına çıkacak o da eli başka bir yerinde bekliyor.

    istediğiniz oldu, taraftarların birlikte bir şeylere tepki göstermesi gibi büyük hainlik (!) planını bozdunuz, memlekteti, partinizi, dininizi, gelenek göreneklerinizi, galatasaraylığı kurtardınız.

    gelecekteki en yakın taraftar cinayetinde "çok üzgünüz :(, tüm taraftarlar birlikte olsa bu terörü yeneriz :(" konulu entry'lerinize kadar hepinize eyvallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın