aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 2797
    ilk golu yiyene kadar hersey harikaydi.

    yegenlerim ve kuzenlerim surekli koreografinin mukemmelliginden, rakip topu aldigi zaman baslayan mukemmel isliktan ve bunaltmadan bahsediyorlardi, gozleri paril parildi resmen. maci cumbur cemaat izledigimiz icim babamda yanimizda. aslinda kendisi iyi galatasaraylidir yani siradan galatasaray taraftaridir iste* kendisini futbol taraftari olarak tanimlar, futbol maci izlemeyi sever futbol gecmisinden dolayi. barcelona maclarina bayilir hatta. ama benden farki sudur ben ozelinde galatasaray maci izlerim babam futbol maci. ben mac galatasarayinsa 90 dakika bitmeden tv basindan kalkmam baska takim maciysa yarim saat dayanamam.

    ilk gole kadar diyorum ya iste herseyin bir sonu vardir cumlesi orada yine geldi aklima. ben icimde yasattigim heyecanla babamdan temelini aldigim galatasarayliligi yeniden babama sevdirmeye calisirken ne bulursam soylerim. tribunden bahsederim, galatasaray taraftari eskisi gibi degil baba derim, bak sahaya hicbirsey atmiyoruz eskisi gibi derim, bak derim yok oyle fenerliler gibi besiktaslilar gibi holiganliklar derim. sonra takima gecerim derim bak baba takim ne guzel top oynuyor, barcelona kac kez boyle hapsetmis real madrid`i koseye derim. derimde derim...

    iste hersey cok guzel giderken o lanet golu yedikten sonra staddaki 50.000 kisinin 45.000i adeta toz oldu. 45.000 insan ayni anda nefes alsa dahi bir ses cikar gelir televizyondan kulaklarimiza. iste orada basladi hersey terse donmeye. babama soyledigim hersey bana geri donmeye basladi babam tarafindan.

    iste o butun stad sustu ya. o zaman yedim ilk ve en sert darbeyi.iste bunlar boyledir oglum, galipken bagirirlar sadece.(u: bu yazi aslinda ozelinde ultraslanla ilgili bir sitem icermiyor. ultraslan kismina devaminda gelecegim.) butun stad susup beni babam onunde mahcup duruma dusurmemeliydi.

    isin bu basligi ilgilendiren kismi tahminen o susan ve sesi cikmayan bir kisminin kisa bir sureligine de olsa ultraslan icerisinden de destekci bulmus olmasidir. butun stad susarken, giderken onlara inat bagirmaya, haykirmaya benim gozumde isyan etmeye devam edenler iste onlar gercek galatasarayliydi ister ultraslan uyesi olsun ister olmasin.

    siyasi tavirlari, tutumlari, etkileri hicbiri umurumda degil. itiraf ediyorum ki haklarinda iclerinde bulunmamamdan olayi pek bilgim olmamasina ragmen insafsiz elestirilerde bulunmusum bugune kadar.haklarini yemisim. sezarin hakki sezara. (gbkz: ne olursa olsun stadda ayakta duran insanlardir ultraslan. takim icin para harcayanlardan daha cok emek harcayandir. maglup durumdayken sahayi terkeden degil daha yuksek sesle bagirandir. kaybedilen mactan sonra kufreden degil susandir. galibiyetten sonra sarhos olan degil aglayandir. )

    ultraslan yukaridaki gibi midir degil midir bilmiyorum ama benim gozumde gerektiginde galatasaray neferidir.* akliyla alt edebilendir, kelimeleriyle dovebilendir.

    ultraslan boyle bir ultraslan ise bende ultraslanim bundan sonra.
App Store'dan indirin Google Play'den alın