2013-14 UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 1.Hafta Maçı
21:45 Türk Telekom Arena
1 - 6
  • 107
    galatasaray, her zaman büyük maçların takımı olmuştur. ve ne zaman başı sıkışsa kendisine gereken sonucu nerde olursa olsun alır. maçın ne kadar büyük olduğu önemli değildir, çünkü galatasaray daha da büyüktür.
    avrupa kupası maçları öncesinde çok buhranlı zamanlarımız oldu. en basitinden geçen seneye dönüp bakalım;

    evimizde manu'yu yendiğimiz maç* öncesi evimizde karabükspor'a 1-3 yenilmişiz. o maçtan sonra iyi yaygara kopmuştu mesela.
    karabükspor? manchester united?

    deplasmanda braga'yı yendiğimiz maçın* öncesinde evimizde gaziantepspor ile 1-1 berabere kalmışız. geçen sezon düşme adaylarından biri antep'ti. biz bu maçta berabere kalıp sonra gidip braga'yı deplasmanda yenip 2. tura yükseldik cl'de.

    deplasmanda schalke'yi destansı bir galibiyetle* yenmeden önceki maçımızda evimizde gençlerbirliği'ne 0-1 yenilmiştik. o maçta çok fazla pozisyon kaçırdık belki ama sonuçta 1-0 evimizde orta sıradaki bir takıma yenilmiştik ve şampiyonluk yarışını zora sokmuştuk o dönemler için. ama gel gör ki sonra çıkıp aslanlar gibi schalke'yi gelsenkirchen'e gömdük. bu da bizim özelliğimiz işte.

    daha eskilere gidelim; 26 şubat 2009 galatasaray bordeaux maçı'na mesela... zor maç öncesi evimizde kocaelispor'dan 5 yemiştik. skibbe gönderilmişti, kaptan gelmişti teknik direktörlüğe. maçı da kazanmamız gerek tur atlamamız için. ilk saniyelerde gol yememize rağmen son saniyelerde noktayı koyuyoruz maça, bir üst tura çıkıyoruz...

    daha da eskilere gidelim; mesela 2006-2007 sezonuna. 16 haftada 27 puan toplamışız ve 16. haftada da fenerbahçe'ye yenilmişiz. sonrasında liverpool maçı var, o sezon cl'de final oynayan takımlardan biriyle. 3-2 kazanmıştık ali sami yen'de.

    çok daha eskilere gidelim; ya da gerek yok...

    tam tarif edemeyeceğimiz bir çok zor zaman gördük. çok zorlu maça çıktık, çok zorlu gruptan çıktık. çok maç kazanmamız gerekti, çok kupa kazanmamız gerekti. hepsini kazandık...

    bu sefer de rakiplerimiz çok güçlü. "dünya'nın en iyi 10 takımı" sıralamasına girebilecek 2 ekip var grubumuzda. biz de oynadığımızda dünya'nın en iyi 10 takımından biri olabiliyoruz. maalesef bu 3 takımdan biri dışarıda kalacak. ölüm grubu'nun özelliği bu.
    biz de yine zorlu maçlarımız öncesi pek güzel sinyaller vermedik ama ben bugün* real madrid'i sahaya gömeceğimizi düşünüyorum. skor da 3-2...
    işimiz zor ama biz de galatasarayız!...

    taktik-teknik kısma gelirsek;
    tek forvet ve güçlü kanatlarla çıkmamız çok önemli. hem real'in kanatlarını daha az işler hale getirmek hem de kendi oyunumuzu oynayabilmemiz adına bu elzem.
    http://this11.com/boards/abFvMjZapo.jpg
    bu şekilde çıkmamız gerek. selçuk ve sneijder bazen oyun içinde çok fazla çakışıyorlar mevki olarak. o yüzden selçuk sağa yakın oynayacak, orda daha verimli. böylece hamit ve eboue ile daha rahat pas yapabilecek.
    melo da sola yakın oynayacak, sol beke yardım edebilecek.
    sneijder de sola yakın oynayacak, zira yeri orası zaten.
    bruma'nın oyuna katkısı amrabat'tan çok daha fazla, bence direkt 11 başlamalı. hatta real'in mevcut bek sorunundan faydalanabiliriz. ilk 15-20 dakikada bruma hızını ve yeteneğini kullanıp 1 gol atabilir ya da assist yapabilirse maç çok farklı bir hal alır.
    duruma göre amrabat, sabri veya burak girebilir oyuna.

    real madrid'i şu ana kadar 5 resmi karşılaşmada 3 kez yendik. ilkinin sonunda direkt süper kupa vardı zaten. çok önemliydi. ikincisi de önemliydi zira daha çeyrek final'in ilk maçıydı. ama 3. galibiyetimiz her ne kadar kan alsak da sonucu lehimize olmadığı için tam olarak anlam kazanamadı.
    yani maçlarda 3-2 öndeyiz ama sonuç olarak bakarsak real 2-1 önde. ha bizim o 1, 2 değerinde belki. zira hâlâ süper kupa'ları yok müzelerinde.
    ama artık bu sene intikam vakti. ilk maç tokatı vurursak grup çok ilginç bir hal alır. imparatorun da ancelotti ile ayrıca bir hesabı var zaten...

    "go west" açtım dinliyorum, mayıs 2000 günlerinden sıcak bir rüzgar esiyor...

    galatasaray!

    düzeltme: bir düzeltme yapma gereği duydum, real madrid 2002'de feyenoord'u 3-1 yenerek kazanmış süper kupa'yı. yanlış bilgi vermiş olmayayım.
    1-2 tane de imlâ hatası...
    düzeltme2: 26 şubat 2009.
App Store'dan indirin Google Play'den alın